Chirieac, despre o strategie politică: Nu este pe placul Germaniei

Germania a dat un semnal foarte puternic, prin declarația ministrului său de externe, Frank-Walter Steinmeier. Acesta s-a referit la exercițiul militar Anaconda, care se desfășoară în Polonia, cu peste 30.000 de militari, dintre care 14.000 americani, implicând o mare desfășurare de tancuri, avioane și vehicule blindate.

”Cine crede că o paradă de tancuri poate întări securitatea la granița estică a NATO se înșală, a spus Steinemeier, pentru Bild am Sonntag. Nu ar trebui să creștem tensiunile cu zăngănit de săbii și strigăte de război. Prin astfel de mișcări oferim pretextul renașterii unei vechi confruntări”, a spus ministrul de Externe german. Declarația este făcută în contextul în care NATO a decis să-și întărească flancul nord-estic, prin trimiterea de trupe în Polonia și țările baltice.

”Declarația ministrului de Extrne german pică foarte rău pentru o țară ca România, a spus analistul Bogdan Chirieac. Aici, în Europa de Est, nu a fost uitat Pactul Ribbentrop Molotov. Cu siguranță nu este vorba despre așa ceva, adică despre o înțelegere Rusia-Germania, peste capul țărilor din Europa de Est. Sau măcar dorim să nu fie așa. Germania are interese economice majore în Rusia. Cele două economii sunt complementare: nemții au capital și tehnologie, rușii au resurse și piață de desfacere.Exercițiile despre care vorbește dl. Steinmeier au loc în Polonia. Dacă Rusia dorește să facă exerciții în Belarus, este decizia sa.

Cu atât mai mult, declarațiile minsitrului german de Externe ar trebui să fie un semnal și pentru diplomația de la București.A ataca orbește Rusia, cu declarații politice, nu este întotdeauna, iată, și pe placul Germaniei”, a spus Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel