Chirieac, despre declarația lui Băsescu referitoare la Rogozin și vodcă

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declarația președintelui Traian Băsescu referitoare la vodca pe care ar fi băut-o vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, înainte să amenințe România.

Vezi și: Reacția lui Băsescu la amenințările lui Rogozin: "Trebuie să aflăm câtă vodcă a consumat înainte"

"Acum, dacă luăm declarația la un nivel de talk-show intern, ea este foarte bine făcută. 'Domnule, cum era Rogozin când a făcut declarația? La prima sau la a zecea sticlă de vodcă?'

Ca să ne înțelegem, lumea știe mai puțin, dar TU-160 este un bombardier supersonic care transportă rachete nucleare. Deci numai un om cu mintea fierbinte, în fierbințeală putea să spună ce a spus domnul Rogozin. 

Deci, din punctul de vedere al ieșirilor la Cotroceni ale domnului Băsescu, da, declarația e suculentă. Din punctul de vedere al diplomației foarte dificile care are loc zilele acestea, ceea ce a făcut domnul Băsescu este o declarație care ar fi putut să lipsească. Nimeni nu i-ar fi simțit lipsa. De ce spun acest lucru? Nu câștigi nimic dacă în vâlvătaia creată la câteva sute de kilometri de granița României mai pui și tu niște alcool pe foc. Chiar nu câștigă nimeni nimic, să știți! Nu va face nici pace, nici război declarația domnului Băsescu, dar putea să lipsească", a declarat analistul politic, duminică, la Antena 3.

Cât despre eventualele consecințe ale declarației făcute de Traian Băsescu, Bogdan Chirieac a opinat: "Eu cred că ar putea să aibă loc o contra-declarație din partea lui Rogozin, dar nu cred că vor avea loc alte mișcări din partea Moscovei vis-a-vis de România, și asta pentru că suntem membri NATO".

Citește și: Chirieac, despre avertismentul lui Rogozin: "E prima dată când încep să fiu îngrijorat"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel