Chirieac: De când a început vara, tot USR-ul e în concediu. Acum, George Simion ocupă acest spațiu al opoziției

Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat impactul nunții liderului AUR George Simion, atât pe plan politic, cât și pe plan social.

„Ce-au vrut, ce-au căutat? De la alerta cu bombă, oameni infiltrați, până la amenințări la adresa artiștilor. Au făcut orice să strice nunta, să nu-l lase pe Simion să se desfășoare”, a întrebat prezentatorul România TV Ioan Korpos.

„Sunt lucruri diferite în opinia mea. Alerta cu bombă a fost un act terorist. Așa este el clasificat în toate țările libere din această lume. Nu poți să suni la poliție să spui că e o bombă într-un avion sau într-un mall sau la o nuntă cu mii de oameni. Este un act terorist, categoric, deși nu a existat bomba. Însă s-au pus în funcțiune forțele de ordine, se puteau strica multe lucruri, puteau exista consecințe. Se pot crea busculade și se pot pierde vieți omenești.

Pe de altă parte, privind infiltrații... nunta a fost deschisă tuturor celor care au dorit să meargă. Nu? Deci nu a fost nimeni care a fost interzis pentru că era hashtag. Nu! Și ei au fost bineveniți acolo”, a explicat Chirieac.

Analiza momentului. Cum arată scena politică după nunta de la Măciuca

„Spațiul opoziției e liber în acest moment, pentru că PSD și PNL sunt împreună la putere. Ei acumulează acum toată nemulțumirea populară din cauza facturilor, criza energetică, inflația galopantă, toate nenorocirile care sunt acum mai ales în România și în restul lumii. După pandemie s-au acumulat nemulțumiri și așa mai departe.

Spațiul opoziției este liber. AUR nu a mai apăsat pe pedală după ce s-a terminat pandemia, ei s-au concentrat foarte mult pe combaterea restricțiilor. La USR ce să mai spun, "sunt singurul userist" care a muncit vara asta... De când a început vara, tot USR-ul a plecat în concediu. Nu i-ați mai văzut, nu i-ați mai auzit, nu au mai existat! Sunt luptele interne, nu au predicat, au încercat ceva și n-au mai făcut nimic.

Acum, George Simion ocupă acest spațiu al opoziției. Sigur, audiența nunții a fost de milioane de spectatori, cu România TV în frunte, urmată de celelalte televiziuni. Milioane de oameni au urmărit nunta. Sigur, nu toți sunt simpatizanți AUR sau cu atât mai puțin votanți AUR, dar o parte din ei măcar matematic vor fi atrași de acest partid”, a conchis analistul politic Bogdan Chirieac.

Bulai, despre nunta lui Simion: E jenant!

Alfred Bulai și Val Vâlcu au discutat, în emisiunea ”Nod în papură”, despre cele mai importante evenimente ale săptămânii, dar și despre nunta liderului AUR George Simion.

”E cumva, din punctul meu de vedere jenant. Am așteptări mari de la AUR. E criză, explodează prețurile, sunt doar două partide în opoziția parlamentară: unul care nu și-a găsit orizontul deloc, este vorba de USR... și AUR care de ceva vreme excelează doar pe ideea nunții lui Simion. E chestia aia, țara arde și baba se piaptănă. Crezi că ăla care a plătit de două ori factura și nu poate să își plătească rata la casă cade pe spate că e nunta frumoasă la Simion? Din punctul meu de vedere, va fi contraproductiv pentru AUR, electoral vorbind”, a declarat Alfred Bulai, la DCNews TV.

„Dacă vrea Becali, mâine scoate 50 de mii de oameni, dacă le dă mâncare... Aici numărul nu e atât de important, cât cine vine”, a continuat el. Citește restul știrii AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel