George H. W. Bush. Bogdan Chirieac: Rol-cheie pentru România. Dacă nu era el...

Denisa Zamfir / 05 dec 2018 / 20:20 Salveaza PDF Comentarii
România
Descriere foto: România

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre imaginea fostului președinte al Statelor Unite, George Bush Sr., care s-a stins din viață pe 3 decembrie, la vârsta de 94 de ani. 

Întrebat cum rămâne George Bush Sr. în istoria SUA, Bogdan Chirieac a afirmat că este unul dintre președinții care a ajutat la prăbușirea liniei de demarcație în Europa între Europa Occidentală și Europa Răsăriteană, din perioada Războiului Rece, și ieșirea României de sub influență sovietică.

''Ca un președinte care a asistat și a ajutat enorm la prăbușirea Cortinei de Fier. Ca republican a negociat cu Gorbaciov ieșirea României din sfera de influență rusească. România îi datorează enorm întregii sale familii. Dacă nu era fiul său, George W. Bush, România nu ar fi fost implicată în NATO și nu am fi avut garanțiile de securitate pe care le avem acum.'', a afirmat Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică, la România TV.

George H. W. Bush, unul dintre oamenii care au contribuit la căderea regimului comunist în România

''Categoric, Bush Sr. a avut un rol important în eliberarea eliberarea Europei Centrale și de Est. Să nu uităm că ceea ce a făcut el a fost continuat de fiul său, George W. Bush, fără de care nu știu unde ar fi fost România dacă nu prelua cele două mandate în SUA.'', a adăugat analistul politic.

Funeraliile au avut loc miercuri după-amiaza, la  Washington National Cathedral. România a fost reprezentată la funeraliile lui George Bush Sr. de George Maior, ambasadorul României în SUA. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25