Chirieac, contre dure cu Vosganian, în direct: "Nu poți continua în modul ăsta aberant/ Vreți să vă las? /Nu te-am invitat eu!"

Bogdan Chirieac și Varujan Vosganian s-au contrat dur în direct în această seară la România TV.  Vosganian susține că în țările cu rata cea mai mică de vaccinare sunt cei mai puțini morți și infectați. Pe tot parcursul conversației, Chirieac a încercat să contreze părerile contradictorii date de Vosganian, care contrazic datele științifice din toată lumea. 

Vă prezentăm mai jos dialogul care a avut loc în studioul România TV, la emisiunea moderată de Ioan Korpos: 

Varujan Vosganian: Este pentru prima oară când sunt într-o emisiune cu Bogdan Chirieac și Marius Pieleanu și avem perspective cu totul diferite asupra aceluiasi eveniment. Eu sunt absolvent de economie și matematică, așa că cel puțin în privința asta am o oarecare competență. Așadar pe mapamond, țările cu cele mai scăzute rate de vaccinare sunt și țările cu cele mai scăzute rate de infectare și mortalitate. 

Bogdan Chirieac: De unde ai datele astea Varujan? Citați sursa, că e important!

Varujan Vosganian: Sursa este Worldometer sau Our World in Data, care dau aceste date. Vă spun și ce să verificați: verificați India, Indonezia, țările care sunt prin Orient de genul Afganistan, verificați Africa

Bogdan Chirieac: În India nu se știe nici măcar de ce au murit! 

Varujan Vosganian: Domnule Chirieac, vă avertizez că suntem în secolul XXI, nu știu dacă sunteți fumător, dar dacă ieșiți afară și fumați o țigară noaptea la felinar, un satelit poate să vadă marca țigării pe care o fumați. Și dacă oamenii ăia din satelit au văzut că în India au fost 5000 de decese acum 6 luni și acum nu mai sunt decese, deși nu sunt vaccinați...

Bogdan Chirieac: Nu puteti să spuneți asta! Problema lor este că ei nu știu în mod real...

Varujan Vosganian: Domnule Chirieac, vă rog eu! Dacă vorbim de cifre, pot să vă spun că în India sunt un miliard de nevaccinați și au mai puține decese ca în România. Asta ca să nu mai dăm vina pe nevaccinați

Bogdan Chirieac: Da' nu e adevărat!

Varujan Vosganian: Domnule Chirieac, vă rog eu foarte mult!

Bogdan Chirieac: Păi puteți să mă rugați! Cum să ziceți că în India sunt mai puțini morți decât în România?

Varujan Vosganian: Per ansamblu pe planetă, țările cu cele mai mici rate de vaccinare au rată mai mică de infectare. India cu un miliard de nevaccinați a avut mai puține decese cu un miliard de nevaccinați, fața de România cu 9 miliarde de nevaccinați. Vă rog domnule Chirieac, nu mai invocați Italia de la începutul pandemiei că ei și-au rezolvat problemele fără vaccinare. Problema spitalelor din Italia și supraaglomerării s-a încheiat la sfârșitul primăverii lui 2020 atunci când era vaccinare 0. Opinia mea este că certificatul verde trebuie aplicat cu foarte mare atenție.

(...)

Bogdan Chirieac: Dar autoritățile din România, "bestiile" astea, la fel ca "bestiile" din Occident, autoritățile din toată lumea occidentală și SUA, ne spun așa: peste 90% din cei de la ATI, aflați în stare gravă provin din rândul celor nevaccinați. Sunt sute de declarații, de la specialiști de la medici

Varujan Vosganian: Dacă vreți să ne războim în cifre putem: vă dau cifrele din Austria, Germania și România

Bogdan Chirieac: Eu te întreb o chestie simplă și tu mă iei cu Germania... Peste 90% din cei de la ATI sunt nevaccinați. Cum explici asta?

Varujan Vosganian: În primul rând, pandemia este evaluată în funcție de numărul de infectări, nu de decese. Stimați colegi, voi sunteți mai odihniți decât mine și vorbiți întruna

Bogdan Chirieac: Suntem mai munciți decât tine, Varujan! Suntem mai munciți, crede-mă că am fost și astăzi la redacție. Nu poți să-mi spui că pandemia se evaluează în funcție de numărul de infectați, nu de decese! Cum poți să spui asta? Da, se evaluează în funcție de morți!

Varujan Vosganian: Domnule Chirieac, încerc să-mi păstrez calmul cu dumneavoastră  Intrați pe site-ul MAE. O să vedeți acolo clasificarea țărilor în funcție de infectări. Pot să continui?

Bogdan Chirieac: Dacă vei continua în modul ăsta absurd și aberant, mai bine nu continua. Lasă-ne că... 

Varujan Vosganian: Dacă nu, vă las! 

Bogdan Chirieac: Nu te-am invitat eu! 

Varujan Vosganian: Domnule, da' tăceți! 

Bogdan Chirieac: V-am întrebat ceva! Toți medicii spun că peste 90% din cei aflați la ATI și decedați sunt persoane nevaccinate. Îmi dați tot felul de date... Eu pot să vă zic concret: dați declația doctorului Raed Arafat, declarația medicului Streinu-Cercel, declarația medicului Rafila, doctoriței Mahler, sunt toate acolo! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel