Chirieac: Acțiunea CSM, o încălcare gravă a libertății de exprimare

Analistul Bogdan Chirieac a declarat, marți seara, că modul prin care președintele CSM, doamna Oana Schmidt Hăineală, a asmuțit Inspecția Judiciară asupra Antena 3, DeCe News și Lumea Justiției reprezintă o încălcare gravă a libertății de exprimare în România. Ziua de  de 29 iulie  a fost transformată într-o zi simbolică pentru răzbunare politică, a mai declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.

"Instituții ale statului atacă drepturi fundamentale ale libertății presei. Drepturi fundamentale, care, odată încălcate, au permis atrocitățile și din Al Doilea Război Mondial,  Holocaustul și așa mai departe. Astăzi, în zilele noastre nu-mi imaginam, și poate este un dar și de la Dumnezeu faptul că l-ați găsit pe Vișinescu în această seară, fiindcă continui să spun de zile întregi cum de există unii procurori  care achiesează la acest tip de comandă politică, transformând ziua de 29 iulie, la un an de la referendum, într-o zi simbolică pentru răzbunare politică. Cum de este posibil așa ceva. Ce diferență există între acești oameni și ofițerii de securitate comunistă care au făcut ceea ce au făcut.

Cum de se poate așa ceva.  Dacă Israelul a avut forța și mânia să-l descopere pe acel criminal de război după 15 ani, noi, în România după '89 nu i-am urmărit pe acești criminali. Și atunci istoria se repetă. Mi se spune că da, dar acum e legalitate. Păi ce, Securitatea lui Ceaușescu era ilegală. Securitatea lui Ceaușescu acționa împotriva legilor. Erau legile lui Ceaușescu, era perfect legală. Vișinescu aplica legea în România", a spus Chirieac.

Citește și: Reacţia DeCe News, în urma sesizării Inspecţiei Judiciare de către CSM

"Ieri, pe 29 iulie,  doamna președinte a CSM, doamna Oana Schmidt Hăineală, a asmuțit Inspecția Judiciară asuprea Antenei 3, asupra site-ului luju.ro și asupre site-ului decenews.ro. Oficial s-a întâmplat acest lucru. A vrut să facă pe 29 iulie. Este o încălcare gravă a libertății de exprimare. Este o încălcare gravă, noi la Dece News astăzi am dat un comunicat, de mâine ne vom adresa întâi autorităților statului român, sperând că libertatea noastră va fi salvată.

O spun oficial în această seară că, noi, cei de la Dece News, astăzi, după ce am văzut comunicatul ne simțim amenințați, ne simțim intimidați de demersul doamnei Oanei Schmidt Hăineală, în incapacitate practic  de a ne desfășura în condiții normale  și legale activitatea. Noi așa ne simțim. Nu știm ce înseamnă Inspecția Judiciară, nu știm de ce niște știri de presă trebuie anchetate de Parchet. Știri absolut normale, nimeni nu a jignit pe nimeni, ne-am exprimat doar inclusiv eu, inclusiv ceilalți redactori ai ziarului, ne-am exprimat clar, fără echivoc opinia că există procurori care răspund la comandă politică", a declarat analistul Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel