Chirieac: LUPTĂ deschisă la vârful PNL. Fără o mişcare politică surprinzătoare, Ludovic Orban nu are cum să câştige

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situaţia din PNL după ce Florin Cîţu a devenit premier iar liderul partidului, Ludovic Orban, a trebuit să se mulţumească cu poziţia de şef al Camerei Deputaţilor. 

"Dacă nu va face o mişcare politică surprinzătoare, aşa cum a mai făcut în cariera sa politică, Ludovic Orban nu are cum să câştige. Nu uitaţi că puterea este la primul-ministru. Şi avem exemplele  Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, chiar Viorica Dăncilă, deci ştim bine cum merg lucrurile acestea. Deci e nevoie ca Ludovic Orban să surprindă din nou cu o mişcare politică, aşa cum o făcuse cu flexibilizarea programului PNL: el premier, Florin Cîţu preşedinte la Senat dar nu a reuşit probabil din cauză că a fost opoziţia prea puternică. Fiindcă dacă Ludovic Orban era în continuare premier, probabil că - o să râdeţi - dar Guvernul era mult mai stabil. Ludovic Orban are mult mai multă experienţă politică, şi e şi preşedinte de partid. Asta ar fi liniştit partidul", a explicat Bogdan Chirieac.

Frământări în PNL

"Dar acum partidul nu e liniştit în privinţa sa. Apoi, interesul lui Klaus Iohannis era să aibă un guvern până la 31 decembrie ca să poată să dea ordonanţele de urgenţă care să anuleze, să proroge majorările de pensii, de salarii, bani pe care România nu îi are. Dacă nu aveau guvern, atunci ele intrau automat în vigoare de la 1 ianuarie. Acum că Ludovic Orban a demisionat - că putea să dea el, pe linişte, ordonanţele - e o altă poveste. Deci e o luptă deschisă la vârf, şi asta în condiţiile în care România este într-o criză profundă, inclusiv o criză moral-politică. Fiindcă partidul care a câştigat alegerile, din start a fost plasat în opoziţie", a punctat analistul politic Bogdan Chirieac în direct la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel