Urmărește emisiunea live


Chirica (PSD): "românii, foarte dependenţi de conducerea politică"

Mihai Chirica, primar Iasi. foto: facebook
Mihai Chirica, primar Iasi. foto: facebook

Primarul iaşiului, Mihai Chirica, PSD, îşi va da în judecată propriul guvern PSD, pentru ca administraţiile locale să nu fie afectate de noul Cod fiscal, aprobat de guvernul Tudose.

Aşa cum a scris şi DCNews, în articolul Cod Fiscal, Mihai Chirica. Primăria Iași va ataca în instanţă OUG aprobată de Guvern, primarul Iaşiului va face tot posibilul pentru a împiedica aplicarea ordonantei PSD privind modificarile Codului fiscal.

Într-o intervenţie telefonică la B1Tv, primarul PSD, Mihai Chirica a insistat că: "Este o chestiune serioasă, în sensul de a încerca de a mai repara ceva, din ceea ce se poate repara. Nu este un anunţ politic, cred că s-a cam săturat lumea, vorbim despre iniţierea unei acţiuni întâi la instituţia Avocatul Poporului în vederea împiedicării adoptării acestei prevederi din Ordonanţa cu experimentul fiscal.

Dacă lucrurile merge în direcţia aceasta, cred că fiecare român va deveni foarte dependent de cine v-a conduce politic această ţară! Şi nu mă refer numai la PSD, noi trebuie să privim mai departe de atât. N-aş vrea să vedem alte partide cum îşi freacă mâinile. Trebuie să lăsăm legea să funcţioneze aşa cum este acum. (...) Noi discutăm despre prevederea unei ordonanţe care încarcă o lege; şi legea asta este Legea Autonomiei Locale, care este adoptată de Parlamentul României şi este încălcată la articolul 9.

Întrebat de realizatorul emisiunii dacă nu cumva există vreo circulară în partid pentru a nu ataca ordonanţa PSD, primarul din Iaşi a răspuns "N-o fi nici circulară, nici dreptunghiulară, pe mine puţin mă interesează ce forme au scrisorile respective atâta timp cât este atacată populaţie României, iar pe mine mă interesează populaţia Iaşiului.Ca mine sunt şi ceilalţi primari."

Reamintim că primarul de Iaşi a anunţat marţi că va solicita un aviz de neconstituţionalitate privind reforma fiscală, urmând să dea în judecată Guvernul pe motiv că aceasta "nu ţine cont nici de autonomia locală şi nici de legislaţia bugetară".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel