China vrea să introducă pe străzile sale cinci milioane de maşini electrice. 50 deja circulă în Beijing

[] []

02 Martie 2011 / 09:56
Salveaza PDF Comentarii
china, masina electrica
china, masina electrica

Primele 50 maşini electrice din cele cinci milioane care vor fi introduse pe străzile din China circulă deja pe străzile din Beijing. Acestea sunt taxiuri, iar numărul lor se va ridica la 5000 până în 2012.

Primul grup de vehicule circulă pe raza districtului Yanqing, de la periferia Beijingului. În cazul fiecărei maşini, economia realizată prin această metodă este de 30.000 de yuani (4.500 de dolari, 3.300 de euro) la alimentarea cu combustibil, în timp ce economia energetică făcută este echivalentă cu plantarea a 1.100 de arbori, susţin responsabilii cu traficul din oraş, scrie Agerpres.

Pe lângă taxiurile amintite, guvernul local va sprijini persoanele fizice care vor achiziţiona maşini electrice sau dotate cu tehnologii mai curate, cum ar fi cazul vehiculelor - hibrid, pentru a încerca astfel reducerea emisiilor de gaze rezultate în urma exploatării celor aproximativ cinci milioane de maşini care circulă în capitala chineză.

Potrivit planului prezentat în septembrie 2010, până în anul 2020 vor exista în jur de 10.000 staţii de realimentare cu curent electric în toată ţara.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28