China vrea să cucerească spațiul. Beijingul a lansat racheta Long March 8

Beijingul a lansat o nouă rachetă, Long March 8, ce își propune să dezvolte vehiculele de lansare reutilizabile.

O nouă rachetă chineză a efectuat primul zbor în cadrul unui plan de lungă durată de dezvoltare a vehiculelor de lansare reutilizabile care vizează reducerea costurilor misiunii și accelerarea programelor pentru clienții comerciali.

Long March 8 Y-1 a fost lansată, marți, de Centrul Spaţial Wenchangn din insula Hainan, în sudul Chinei, având la bord cinci sateliți, a informat presa de stat. În următorii ani, China intenționează să dezvolte rachete reutilizabile în cadrul seriei Long March 8, similare cu gama Falcon produsă deja de compania aerospațială americană SpaceX.

Presa de stat chineză, citată de Reuters, nu a spus dacă Long March 8 Y-1 este reutilizabilă, însă se așteaptă ca următoarele variantele să fie capabile de decolare verticală și aterizare verticală (VTVL), ceea ce va permite utilizarea lor pentru mai multe lansări.

Lansarea rachetei Long March 8 Y-1 încheie un an agitat pentru China

China va dezvolta primul său vehicul VTVL în jurul anului 2025, a declarat în noiembrie un oficial din cadrul China Aerospace Science and Technology Corp (CASC), principalul contractor spațial al țării. Lansarea Long March 8 Y-1 a încheiat un an agitat pentru programul spațial chinez.

La începutul acestei luni, China a adus pe Terra roci și sol de pe Lună,  în prima misiune pe satelitul natural al Terrei după cea din 1976. În iulie, China și-a lansat prima misiune independentă către Marte.

Peste numai doi ani, în 2022, țara din Asia de Est are în plan să finalizeze construcția unei stații spațiale multi-modulară, locuibilă. Totodată, până în 2045, China speră să stabilească un program care să opereze mii de zboruri pe an în spațiu și să transporte zeci de mii de tone de marfă și pasageri, informează Descopera.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel