China va depăși Statele Unite mai repede de cât se credea: Balanța a fost înclinată

Economia Republicii Populare Chineze va depăși Statele Unite ale Americii cu cinci ani mai devreme.

China va depăși Statele Unite pentru a deveni cea mai mare economie mondială în 2028, cu cinci ani mai devreme decât s-a estimat anterior din cauza recuperărilor contrastante ale celor două țări din pandemia COVID-19, potrivit CEBR.

„De ceva vreme, o temă generală a economiei globale a fost lupta pentru putere economică și moale dintre Statele Unite și China. Pandemia COVID-19 și consecințele economice au înclinat cu siguranță această rivalitate în favoarea Chinei”, a declarat Centrul pentru Cercetări Economice și de Afaceri într-un raport anual publicat sâmbătă.

CEBR a afirmat că „gestionarea abilă a pandemiei” de către China, cu blocarea strictă timpurie și impactul asupra creșterii pe termen lung în Occident a însemnat că performanța economică relativă a Chinei s-a îmbunătățit. China este pregătită pentru o creștere economică medie de 5,7% pe an din 2021-2025, înainte de a scădea la 4,5% pe an în perioada 2026-2030

În timp ce Statele Unite vor avea probabil o revenire puternică post-pandemie în 2021, creșterea va scădea cu până la până la 1,9% pe an între 2022 și 2024 și apoi la 1,6% pe an din 2025. Japonia va rămâne a treia cea mai mare economie a lumii până la începutul anilor 2030, când va fi depășită de India, declasând Germania de la a patra la a cincea cea mai mare economie. Regatul Unit al Marii Britanii, în prezent cea de-a cincea cea mai mare economie după măsura CEBR, va cădea pe locul șase din 2024, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel