China se folosește de Jocurile Olimpice pentru a testa yuanul digital. Visa pierde teren

Multe mai multe tranzacții au fost deja efectuate în yuani electronici decât cu cardurile Visa.

China testează, încă din 2019, introducerea instrumentului de plată digitală al monedei naționale.

Yuanul digital e-CNY este pe cale să primească un nou impuls și ar putea concura cu alte instrumente de plată electronice, precum Alipay sau WeChat Pay.

Jocurile Olimpice de la Beijing, care se desfășoară sub restricții dure de coronavirus, au devenit terenul de testare pentru yuanul digital, scrie WSJ .

În mod normal, la Jocurile Olimpice sunt permise doar două forme de plată – numerar și carduri Visa, unul dintre sponsorii principali ai competiției. Dar la Jocurile Olimpice de la Beijing se poate plăti și în yuani electronici.

 

Bancomate speciale

 

Guvernul chinez afirmă că toate punctele de vânzare din ”bula olimpică” acceptă e-CNY, au bancomate care permit schimbul de valută străină în yuani electronici, iar clienții care schimbă sume mari pot primi cadouri.

Cu toate acestea, nu este clar dacă acest lucru contravine regulilor de olimpice privind sponsorizarea. Sponsorii de top, inclusiv Visa, plătesc de obicei sute de milioane de dolari pentru a primi drepturi exclusive de a furniza servicii în timpul Jocurilor Olimpice.

Autoritățile chineze susțin că nu există nicio încălcare a regulilor, deoarece yuanul electronic este un mijloc de plată agreeat de stat. Organizatorii Jocurilor din 2022 au declarat pentru WSJ că e-CNY a înlocuit pur și simplu numerarul și a redus astfel riscul de răspândire a coronavirusului.

China nu dezvăluie valoarea tranzacțiilor în yuani digitali, făcute la Olimpiadă dar, potrivit WSJ, în ziua deschiderii Jocurilor Olimpice s-au făcut mult mai multe tranzacții în yuani electronici decât cu cardurile Visa.

Reprezentanții VISA nu au comentat încă despre utilizarea yuanului digital la Jocurile Olimpice. Sursele WSJ spun că compania se teme să nu deranjeze, prin declarațiile sale, guvernul chinez și să piardă astfel piața chineză.

„Visa știe că Jocurile Olimpice vin și pleacă, iar China va rămâne. Compania nu vrea să fie în tabăra care se opune guvernului chinez în această discuție”, a spus unul dintre experți.

BNR anunță o inflație de 11,2% în aprilie-iunie, cu procente nemaivăzute din 2004. Adrian Câciu, prima reacție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel