China răspunde acuzațiilor lui Joe Biden de la COP26: Cuvinte goale

Regimul de la Beijing îi acuză pe americani că au trimis mai mult de 10 baloane de supraveghere în spațiul aerian chinez, în ultimul an   /   Sursă foto: Wang Wenbin Chinese Foreign Ministry spokesperson 汪文斌
Regimul de la Beijing îi acuză pe americani că au trimis mai mult de 10 baloane de supraveghere în spațiul aerian chinez, în ultimul an / Sursă foto: Wang Wenbin Chinese Foreign Ministry spokesperson 汪文斌

China a răspuns acuzațiilor lui Joe Biden, după ce acesta l-a criticat pe Xi Jinping la summit-ul COP26.

Autoritățile oficiale din China i-au răspuns președintelui american Joe Biden, după criticile sale față de decizia președintelui Xi Jinping de a nu participa summit-ul COP26 al Organizației Națiunilor Unite de la Glasgow.

Xi, care este liderul țării cu cele mai mari emisii de gaze cu efect de seră al planetei, responsabile de schimbările climatice, nu a călătorit în afara Chinei de la începutul pandemiei de Covid-19 și nu s-a alăturat altor lideri mondiali pentru COP26.

Joe Biden a lansat acuzații dure

Preşedintele chinez Xi Jinping a comis o gravă eroare pentru că nu a participat la reuniunea G20 la Roma şi a întors spatele Conferinţei ONU privind schimbările climatice (COP26) care are loc la Glasgow, în Scoţia, a declarat marţi preşedintele american Joe Biden, relatează AFP.

Cred că a fost o gravă eroare din partea Chinei să nu vină. Restul lumii a privit spre China şi s-a întrebat, ce aduc?, a menţionat preşedintele SUA în cursul unei conferinţe de presă, la încheierea participării sale la COP26, considerată drept capitală.

Acesta este un subiect gigantic şi au întors spatele. Cum poţi să faci asta şi să pretinzi oricui conducere, a spus preşedintele SUA (citește continuarea AICI).

China a răspuns prin Ministerul de Externe

„Acțiunile vorbesc mai tare decât cuvintele”, a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de externe, Wang Wenbin.

„Ceea ce avem nevoie pentru a face față schimbărilor climatice sunt acțiunile concrete, mai degrabă decât cuvinte goale”, a adăugat el. „Acțiunile Chinei ca răspuns la schimbările climatice sunt reale”, a continuat acesta.

De asemenea, el a făcut o plângere la Washington, adăugând că retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris sub predecesorul lui Biden, Donald Trump, a afectat guvernanța globală a climatului și punerea în aplicare a acordului.

Comentariile au venit după ce reprezentantul senior al Chinei la Națiunile Unite, Zhang Jun, a spus recent că abordarea schimbărilor climatice ar necesita mai mult decât „sloganuri goale, politici neschimbate, curse de lux și anturaje aglomerate”, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel