China preconizează că „se va strădui să recalibreze“ relațiile cu SUA și „să intensifice încrederea și cooperarea“ cu Federația Rusă

Autoritățile de la Beijing spun că Republica Populară Chineză „se va strădui să recalibreze“ relațiile cu Statele Unite ale Americii.

Wang Yi, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Populare Chineze, spune că ţara sa „se va strădui să recalibreze“ relaţiile cu Statele Unite ale Americii 2023. Acesta a dat asigurări că Beijngul va căuta ca relaţiile cu SUA să revină „pe drumul cel bun“ și, de asemenea, va căuta o „creştere solidă şi constantă“ a legăturilor cu Europa.

Relațiile dintre cele două superputeri au început să se deterioreze în anul 2018, atunci când președintele Donald Trump a început un război comercial care s-a extins și în domenii precum tehnologia şi diplomaţia. Ulterior, după vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan, în vara anului 2022, relațiile dintre cele două țări au ajuns la un minim istoric.

Cu toate acestea, în noiembrie 2022, la summitul G20, cei doi președinți, Joe Biden și Xi Jinping, s-au întâlnit în Indonezia, în încercarea de a detensiona situația dintre cele două superputeri, conform Agerpres.

De Crăciun, China a efectuat mai multe manevre militare în jurul Taiwanului

De Crăciun, Armata Chinei a anunţat a efectuat manevre navale şi aeriene în apropierea Taiwanului. Reuters.

„Vom lua toate măsurile necesare pentru a apăra suveranitatea, integritatea teritorială“, a anunţat Comandamentul Teatrului Estic al Armatei de Eliberare a Poporului într-o declaraţie, fără a oferi alte detalii.

Chinezii ar fi deranjați de un act legislativ de apărare al Statelor Unite ale Americii pentru 2023 (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel