China, lovită de cea mai periculoasă epidemie de Covid-19 de la cea inițială încoace

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Cel mai periculos focar de Covid-19 din China a fost descoperit în Nanjing.

Un focar de Covid-19 descoperit prima dată în orașul chinez Nanjing s-a răspândit în cinci provincii ale țării, dar și în Beijing. Conform BBC, presa de stat numește noua epidemie drept „cea mai răspândită contagiune de după Wuhan”.

Aproape 200 de persoane au fost testate pozitiv după ce virusul a fost detectat în aeroportul aglomerat al metropolei cu 8,5 milioane locuitori în data de 20 iulie. Toate zborurile din Nanjing sunt suspendate până în data de 11 august, iar oficialii au cerut ca toți locuitorii orașului să fie testați. Între timp, cetățenii critică „eșecul” autorităților de a gestiona situația.

Varianta Delta are de-a face cu epidemia, spun experții

Oficialii sunt de părere că această nouă epidemie este în strânsă legătură cu varianta Delta a virusului și răspândirea a fost una rapidă din cauza prezenței într-un loc atât de aglomerat. Conducerea aeroportului a fost concediată, iar un corp de control al Partidului Comunist a specificat că au existat „probleme cum ar fi lipsa supravegherii și un management neprofesionist”.

Testarea masivă a arătat că virusul a ajuns în 13 orașe, printre care și Chengdu sau capitala Beijing. Din fericire pentru chinezi, experții estimează că epidemia este încă extrem de timpurie și poate fi controlată. Șapte persoane din cele infectate sunt totuși în stare gravă, iar unele persoane de pe rețelele de socializare din China au pus întrebarea dacă vaccinurile chineze sunt eficiente sau nu împotriva bolii.

„Luptătorul lup”, noul ambasador chinez din SUA

China a trimis la Washington un ambasador cunoscut pentru intransigenţa sa, Qin Gang, într-un moment în care relaţiile dintre primele două puteri mondiale sunt 'în impas', potrivit diplomaţiei chineze, notează AFP. 

Qin Gang, a cărui numire nu a fost confirmată din sursă oficială în pofida numeroaselor zvonuri, a sosit miercuri pe aeroportul JFK din New York, a anunţat ambasada Chinei la Washington, difuzând fotografii ale noului ambasador purtând o mască cu un steag roşu ieşit în evidenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel