China învinovățește SUA pentru panica indusă de prăbușirea unei rachete pe Pământ

China rupe tăcerea după prăbușirii unui corp din racheta Long March 5B, scăpată de sub control. 

Timp de o săptămână, racheta chineză Long March 5B a atras atenția la nivel mondial, întrucât agențiile și experții spațiali i-au urmărit îndeaproape traiectoria, speculând unde s-ar putea prăbuși pe Pământ, scrie CNN

Cu toate acestea, în China, administrația spațială a țării a rămas tăcută zile întregi, pe fondul criticilor conform cărora permisiunea unor componente atât de mari de rachete să cadă liber spre Pământ era iresponsabilă și reprezenta un risc pentru siguranță, deși unul mic, pentru multe țări.

S-a prăbușit în ocean

În cele din urmă, duminică dimineața, ora Beijingului, China Manned Space Engineering Office a rupt tăcerea, confirmând că rămășițele rachetei au ajuns în Oceanul Indian lângă Maldive, după ce cea mai mare parte a acesteia arsese în atmosferă.

În timp ce Beijingul a acuzat de multă vreme țările și mass-media occidentale că mențin China la un standard diferit, oficialii chinezi au, de asemenea, în mod obișnuit un răspuns naționalist la orice critică, considerând o încercare prost intenționată de a „murdări China”.

Apărarea criticilor din partea Occidentului, în special a Statelor Unite, se naște parțial din ceea ce Beijingul percepe drept ostilitatea Washingtonului de a-și bloca progresul dincolo de atmosfera Pământului.

Excluși de pe Stația Spațială Internațională 

Astronauții chinezi sunt excluși de la Stația Spațială Internațională (ISS) - singura stație spațială pe orbită și o colaborare între SUA, Rusia, Europa, Japonia și Canada.

Drept urmare, China își construiește propria stație spațială, Tiangong (adică palatul ceresc în chineză). Luna trecută, China a lansat cu succes primul său modul.

O prăbușire necontrolată 

Alexandru Mironov, scriitor, a explicat în direct la Antena 3 ce s-a întâmplat de s-a ajuns în această situație.

”Un calcul greșit pentru momentul de întoarcere, ceea ce înseamnă că după ce și-a făcut datoria și a trimis pe orbită o parte a viitoarei stații spațiale chinezești, la revenire, un calcul greșit sau o manevrare proastă a rachetei a dus la această dezechilibrare”, a declarat Alexandru Mironov. 

Racheta a fost trimisă pentru a transporta nucleul central al noii stații spațiale a Chinei pe orbită. Modulul stației spațiale Tianhe pare să orbiteze așa cum a fost planificat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel