Urmărește emisiunea live


China și Rusia, contramăsuri pentru SUA

Deveselu
Deveselu

China și Rusia au convenit o serie de măsuri neprecizate contra preconizatei desfășurări a sistemului american antirachetă THAAD în Coreea de Sud.

"Contramăsurile" vor fi îndreptate spre "salvgardarea intereselor Chinei și Rusiei și echilibrul strategic în regiune", potrivit unei declarații emise la finalul unei reuniuni bilaterale asupra securității.

Reuniunea, găzduită de Moscova, a reiterat preocuparea Chinei și Rusiei față de desfășurarea sistemului defensiv al SUA, care urmărește să contracareze amenințarea unui posibil atac nord-coreean.

SUA și Coreea de Sud au anunțat în iulie un acord de instalare a sistemului antirachetă după ultimele teste cu rachete și încercări nucleare ale regimului de la Phenian.

Respectiva decizie a generat imediat opoziția rusă și chineză. Între alte capacități tehnice ale sistemului THAAD, radarul său de bandă X poate pătrunde pe teritoriile Chinei și Rusiei, notează EFE.

De aceea, cele două țări au cerut din nou Washingtonului și Seulului să pună capăt proiectului de desfășurare a sistemului antirachetă pe teritoriul sud-coreean, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel