China face un apel pentru respectarea suveranității Ucrainei

Ministrul de Externe al Chinei a declarat că este extrem de îngrijorat cu privire la evenimentele din Ucraina și a cerut ca părțile implicate să găsească o rezolvare pașnică, rezultată în urma unor discuții, scrie Reuters.

"Condamnăm comportamentul extrem de violent din ultima perioadă din Ucraina și continuăm să îndemnăm toate părțile din Ucraina să rezolve în mod pașnic disputele, fără depășirea cadrului legal, și să protejeze cu responsabilitate drepturile legale ale cetățenilor Ucrainei", a spus ministerul într-un comunicat postat pe site-ul său, mfa.gov.cn.

Principiul Chinei a fost întotdeauna acela de a nu interveni în chestiunile interne ale altor țări, și China respectă independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, a adăugat ministerul.

"Nu există niciun motiv real care să explice de evenimentele din Ucraina au evoluat la stadiul la care se află în prezen", mai spune diplomația Chineză.

"China va monitoriza îndeaproape evoluțiile, și face un apel la toate părțile să găsească pe calea dialogului și a negocierilor o rezoluție politică în baza respectării dreptului internațional și a principiilor relațiilor internaționale, și să mențină pacea și stabilitatea în zonă", se mai arată în comunicatul ministerului de Externe al Chinei

Punctele de vedere ale Chinei și ale Rusiei converg în cazul multor chestiuni diplomatice, precum criza din Siria.

Săptămâna trecută, principalul ziar al Chinei a criticat Vestul pentru că s-a plafonat în "mentalitatea Războiului Rece" împotriva Rusiei, în concursul privind influențarea Ucrainei, cerând ca instrumentele acestei gândiri depășite să nu mai fie folosite în încercarea de a rezolva o criză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel