China doreşte să colaboreze cu Coreea de Nord pentru a ''menţine pacea şi stabilitatea''. Xi Jinping, mesaj pentru Kim Jong Un

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

 Xi Jinping a declarat că China doreşte să colaboreze cu Coreea de Nord pentru a ''menţine pacea şi stabilitatea'' .

Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat luni că ţara sa este pregătită să colaboreze cu Phenianul pentru a menţine pacea şi stabilitatea în Peninsula Coreeană, potrivit unui mesaj adresat liderului nord-coreean Kim Jong Un şi difuzat de presa de stat, relatează Agerpres. 

Declaraţiile preşedintelui chinez, transmise în cursul unei convorbiri cu ambasadorul Coreei de Nord în China, survin la scurt timp după vizita la Seul a doi înalţi oficiali americani, secretarul de stat Antony Blinken şi secretarul apărării Lloyd Austin, evenimente care au provocat indignare în Coreea de Nord, transmite AFP. 

Săptămâna trecută, Coreea de Nord a avertizat că nu îşi va schimba poziţia faţă de Statele Unite atât timp cât nu vor renunţa la politica lor ostilă faţă de Phenian, în timp ce cei doi oficiali americani se aflau la Seul, în cadrul unui turneu menit să consolideze legăturile Washingtonului cu partenerii săi tradiţionali din Asia, în faţa Coreei de Nord şi a influenţei crescânde a Chinei.

Kim Jong Un a transmis, de asemenea, un mesaj către Xi Jinping - prin intermediul ambasadorului nord-coreean, a indicat Xinhua. El a exprimat poziţia fermă a ţării sale pentru a consolida relaţiile dintre cele două state. Acest schimb de declaraţii, primul raportat între cei doi lideri din ianuarie, survine după discuţiile SUA-China în Alaska, primele de la alegerea noului preşedinte american Joe Biden.

VEZI ȘI: China, reacție la sancţiunile impuse de Bruxelles

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel