China a declarat RĂZBOI. Cine este inamicul numărul 1

agerpres_7438533
agerpres_7438533

China a declarat război, dușmanii săi fiind centralele alimentate de cărbune, dar și marile orașe care au fost acoperite de smog, fenomen care nu a mai avut o asemenea intensitate în ultima jumătate de secol.

[caption id="attachment_436273" align="alignleft" width="273"] Li Keqiang, alături de Crin Antonescu și Valeriu Zgonea în Parlamentul României[/caption]

Premierul Li Keqiang a spus că țara a declarat război poluării, recunoscând că aceasta este o problemă foarte mare în China. El are de gând să protejeze mediului înconjurător și este dispus să facă tot ce îi stă în putință. Guvernul Chinei vrea să închidă 50.000 de furnale mici alimentate cu cărbuni, creșterea eficienței energetice și reducerea emisiilor poluante ale mașinilor, arată CNN în ediția spaniolă.

Aceste planuri nu sunt noi, în Beijing s-a mai vorbit despre acțiuni similare. Dacă în ceea ce privește curățarea apei și a aerului vorbim despre sporirea stabilității sociale, trebuie spus că proiectul este o provocare referitor la prioritatea de creștere economică a Chinei.

Nivelul poluării în Beijing este în prezent unul alarmant. China a cheltuit aproximativ 30 milioane dolari în conservarea energiei și protecția mediului în 2013. Dacă planurile Guvernului vor avea succes, locuitorii din această țară vor putea să respire aer mai curat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel