China continuă presiunile asupra Taiwanului, după vizita lui Pelosi. 68 de avioane de război și 13 nave au intrat în ADIZ

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Avioanele și navele militare chineze au intrat din nou în ADIZ vineri, 5 august 2022.

Un record de 68 de avioane militare chineze și 13 nave au intrat vineri (5 august) în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) a Taiwanului, multe dintre ele trecând și linia mediană a Taiwanului.

Ministerul Apărării Naționale (MND) a anunțat la ora 17:00 că 68 de avioane militare ale Forțelor Aeriene ale Armatei de Eliberare a Poporului (PLAAF) și 13 nave de război ale Armatei de Eliberare a Poporului (PLAN) au invadat ADIZ din Taiwan. În plus, multe dintre aceste avioane și nave au trecut linia mediană și „au deteriorat grav situația actuală din strâmtoarea Taiwan”, se arată în declarația MND.

Au fost detectate 49 de avioane la est de linia mediană, inclusiv șapte avioane de luptă Chengdu J-10, șase avioane de luptă Shenyang J-11, 10 avioane de luptă Shenyang J-16, 24 avioane de luptă Sukhoi Su-30, un Shaanxi. De asemenea, un avion de război electronic Y-8 și un avion de război antisubmarin Shaanxi Y-8. Dintre acestea, cele șase avioane de luptă J-11 și cele 24 de avioane de luptă Su-30 au trecut direct peste linia mediană.

Ministerul Apărării din Taiwan a condamnat noua incursiune

Ministerul a spus că forțele armate au folosit metode comune de informații, supraveghere și recunoaștere pentru a deveni pe deplin conștienți de dinamica pe mare și în aer. În plus față de difuzarea avertismentelor de a părăsi ADIZ din Taiwan, armata a folosit recunoaștere aeriană, patrulare aeriană de luptă, nave și sisteme de rachete de la țărm ca răspuns.

Ministerul a condamnat „depășirea deliberată a liniei mediane a strâmtorii de către PLA și pătrunderea în mare și spațiu aerian din jurul Taiwanului”. MND a spus că forțele armate vor „acționa cu hotărâre pentru a proteja securitatea națională și pentru a se asigura că democrația și libertatea nu sunt amenințate”.

Cele 68 de avioane militare PLAAF care au încălcat ADIZ din Taiwan reprezintă un nou record din toate timpurile pentru cele mai multe avioane militare chineze văzute în zonă într-o singură zi. Recordul anterior pentru o singură zi a fost de 56 și a fost înregistrat pe 4 octombrie 2021.

Din 1955, a existat un acord tacit între China și Taiwan de a nu trece linia mediană, cunoscută și sub numele de Linia Davis. Cu toate acestea, pe 21 septembrie 2020, Beijingul a negat unilateral existența liniei mediane în strâmtoarea Taiwan.

În toamna lui 2020, aeronavele PLAAF au trecut de câteva ori linia mediană și au intrat în ADIZ din Taiwan. În ultimii doi ani, au existat alte incidente în care forțele PLA au depășit linia mediană, potrivit Taiwan News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel