China cere SUA să anuleze întâlnirea dintre Obama şi Dalai Lama

China a cerut anularea întâlnirii dintre Obama şi Dalai Lama
China a cerut anularea întâlnirii dintre Obama şi Dalai Lama

China a cerut SUA să anuleze întâlnirea dintre preşedintele american, Barack Obama, şi liderul spiritual al Tibetului, Dalai Lama. Oficialităţile chineze au spus că o astfel de întâlnire ar dăuna relaţiilor diplomatice pe care le au în acest moment cu SUA.

China nu recunoaşte independenţa Tibetului, iar o întâlnire la cel mai înalt nivel între Obama şi Dalai Lama, ar sublinia susţinerea SUA pentru menţinerea identităţii unice a Tibetului, informează Antena3. ro.

Purtătorul de cuvânt al ministrului de Externe din China, Hong Lei, a declarat: "Nu suntem de acord cu nici un fel de întâlnire între un oficial de rang înalt străin şi Dalai Lama”.

Hong a adăugat că statul chinez a cerut Americii să „anuleze orice decizie legată de o întâlnire între Obama şi Dalai Lama cât se poate de repede şi să nu recurgă la gesturi ce ar putea deteriora relaţia dintre China şi SUA”.

Casa Albă a anunţat vineri că Obama va avea o întrevedere cu Dalai Lama în care se va vorbi despre Tibet, în prima lor întâlnire oficială în ultimul an de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel