China, atac furibund la SUA: Guvernul american, isterie paranoică

Agenția de presă de stat a Chinei, Xinhua, critică Administrația Obama pentru că încearcă să-și țină departe aliații de noua bancă de investiții a chinezilor. Cu o zi în urmă, un oficial anonim a declarat pentru Financial Times că SUA sunt îngrijorate de "acomodarea constantă" a Marii Britanii cu China, reflectată de hotărârea Londrei de a se alătura Băncii Asiatice de Infrastructură și Investiții (AIIB).

"SUA au s-au lansat din nou într-o isterie paranoică când au manifestat scepticism față de crearea de către China a Băncii Asiatice de Infrastructură și Investiții", scris Xinhua, potrivit Sputnik.

Editorialul mai spune că Washingtonul a luat în vizor și eforturile chinezilor de a crea un Drum al Mătăsii care să funcționeze drept coridor economic între China și Europa.

"Reacția guvernului SUA nu e altceva decât o paranoia copilărească cu privire la China, care nu ar trebui să fie surprinsă, dat fiind că Washingtonul nu s-a urcat recent pe un val al neîncrederii", mai scrie presa de stat de la Beijing.

SUA critică Marea Britanie din cauza apropierii de China

"Guvernul SUA trebuie să înțeleagă că prejudecata și neîncrederea cu rădăcini strategice față de China nu poate ajuta la dezvoltarea unor relații puterice și sănătoase cu țara asiatică", arată Xinhua.

Un înalt oficial al Administrației SUA a declarat pentru FT că britanicii au luat decizia privind AIIB fără să se consulte cu americanii, într-un moment în care G7 discuta despre cum să abordeze apariția noii bănci.

"Ne îngrijorează trendul de acomodare constantă cu China, care nu este cea mai bună cale de a interacționa cu o putere emergentă", a declarat oficialul SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel