China anunţă reţinerea unui student canadian pe baza unor acuzaţii legate de droguri

Ministerul de Externe chinez a anunţat că autorităţile au reţinut un al treilea canadian, pe fondul relaţiilor tensionate între cele două ţări de la arestarea de către Canada a directoarei financiare a gigantului tehnologic chinez Huawei, informează luni DPA. 

Suspectul este un student arestat în provincia din est Shandong pe baza unor acuzaţii legate de droguri, a declarat luni un purtător de cuvânt al ministerului. Autorităţile vor organiza o vizită la student pentru personalul ambasadei canadiene, a adăugat el. Ministerul Afacerilor Externe de la Ottawa a anunţat sâmbătă că un canadian a fost reţinut în oraşul Yantai din provincia Shandong. China a arestat alţi doi canadieni, Michael Kovrig şi Michael Spavor, pe baza unor acuzaţii de furt de secrete de stat.

Arestările sunt văzute în mare măsură ca represalii pentru reţinerea de către Canada în decembrie a directoarei financiare a gigantului Huawei, Meng Wanzhou, la cererea Statelor Unite. Statele Unite o acuză pe Meng de fraudă bancară prin încălcarea sancţiunilor americane împotriva Iranului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel