China amenință Uniunea Europeană cu un război

China Europa
China Europa

China a cerut Uniunii Europene să ia o serie de măsuri, în caz contrar amenințănd cu izbucnirea unui război comercial.

Asiaticii cer UE să renunțe la o anchetă anti-subvenții și anti-dumping împotriva fabricanților de echipamente de telecomunicatii, precum și la impunerea de taxe la panourile solare chineze. În caz contrar, China amenință că va izbucni un război comercial, informează antena3.ro.

Bruxelles a anunțat că va lansa o anchetă legată de echipamentele chineze de telecomunicații, care va fi, totuși, precedată de un dialog, în încercarea de a găsi o soluție amiabilă. Cele două părți - al căror comerț bilateral s-a ridicat anul trecut la 546 miliarde de dolari potrivit statisticii chineze - se confruntă cu diferende comerciale pe o largă arie de mărfuri, de la produse agricole la țevi de oțel fără sudură.

"Ne vom apăra drepturile prin toate mijloacele"

Purtătorul de cuvânt al ministerului chinez al Comerțului, Shen Danyang, a subliniat, în cadrul unei conferințe de presă, că societățile europene din sectorul telecomunicațiilor mobile controlează în China o cota de piață mult mai mare decât ponderea deținută de China pe piața europeană de resort. "Sperăm că UE nu va decide măsuri care vor dăuna ambelor părți", a subliniat Shen. "China", a continuat el, "își va apăra prin toate mijloacele drepturile și interesele legitime, în conformitate cu reglementările Organizației Mondiale a Comerțului și a propriei legislații, în cazul în care Bruxelles va duce ancheta la bun sfârșit".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel