China. Au descoperit cea mai mare captură de colți de mamut

Vameșii din China au descoperit o captură record de fildeș. 

Vameşii chinezi au confiscat nu mai puţin de 156 de colţi de mamut dintr-un camion provenind din Rusia - o descoperire record, în condiţiile în care în China este interzis comerţul cu fildeş de elefant, informează AFP. 
Captura, cu o valoare estimată la 106 de milioane de yuani (13,5 milioane de euro), a fost reţinută la sfâşitul lunii aprilie la postul de frontieră Hulin, din nord-estul Chinei, însă anunţul nu a fost făcut decât în această săptămână de către vameşii chinezi, potrivit presei de stat.
 
Ascunși sub o încărcătura de soia
 
Colţii de mamut au fost ascunşi într-un camion rusesc, sub o încărcătură de soia. Opt suspecţi ruşi şi chinezi au fost arestaţi, a indicat Cotidianul Poporului.

Potrivit sursei citate, în plus faţă de colţii acestui animal preistoric, vameşii au confiscat un mare număr de obiecte de origine animală, care fac din această captură una dintre cele mai mari pentru acest tip de trafic confiscate în ultimii ani în China.
 
Ce mai transportau pe lângă colții de mamut

Conform agenţiei de presă Xinhua, captura conţinea "doi colţi de elefant, 1.276 de coarne de antilope, 156 colţi de mamut, 406 colţi de morsă, 226 colţi de narval, vezici biliare şi dinţi de urs şi 320 de kilograme de castraveţi de mare".

China a interzis total anul trecut vânzarea şi prelucrarea fildeşului de elefant, după ce a interzis importul acestuia în 2015. Acest lucru a determinat traficanţii să ofere spre vânzare fildeşul altor animale, inclusiv al unor animale dispărute cum ar fi mamuţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel