Chiliman propune modelul Chirac pentru unificarea Dreptei

Foștii liberali care fac parte din grupul PNȚCD de la Sectorul 1 lansează ipoteza întoarcerii în PNL, în condițiile în care s-ar închega o platformă comună creştin democrată şi liberal conservatoare, după modelul UMP din Franţa.

Fostul lider liberal, Vlad Moisescu, a fost întrebat într-un interviu acordat ziare.com: Dacă după 25 mai se va schimba ceva radical în PNL, grupul Moisescu- Chiliman-Tușa s-ar putea întoarce în partid?

"Ar trebui să fie cu mult prea idilică schimbarea, ceea ce nu cred că e posibil la cât de tare a distrus Antonescu acest partid. Ceea ce cred că poate funcționa e o platformă comună creștin democrată și liberal conservatoare, care să includă și un PNL schimbat.

Vezi și: Chiliman sare la gâtul lui Antonescu pe fondul tensiunilor din PNL

(...) Vă amintesc modelul francez, de pe vremea lui Chirac, când erau tot vreo 7-8 partide de dreapta. Chirac a spus 'Candidez, dar imi faceți o platformă și semnati toți că dacă voi câștiga deveniți un singur partid'. Ceea ce s-a întâmplat. Uniunea pentru Mișcare Prezidențială s-a transformat în UMP-ul actual", a răspuns Vlad Moisescu.

Întrebat dacă sugerează posibilitatea de unificare a PNL cu PNȚCD, el a replicat: "Sub această formă, da. Ei și-au păstrat platformele și în UMP".

Citește și: Scenariu electoral - Rocadă în USL II: Tandem Ponta-președinte, Tăriceanu-premier

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel