EXCLUSIV  Chișinău, moment înălțător surprins în imagini. Toată lumea a aplaudat frenetic și a strigat "Vrem Unire!"

Protest Chisinau
Protest Chisinau

Ce s-a întâmplat duminică, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului, a fost o veritabilă lecție de istorie pentru că da, cele mai importante lucruri nu se află mereu în cărți, ci se trăiesc! Oamenii care simt la fel s-au strâns pentru a striga într-un singur glas: VREM UNIRE!

Mii de persoane au participat duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului la aşa-numita 'Marea Adunare Centenară', pentru a marca 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, manifestaţia încheindu-se cu adoptarea unei proclamaţii prin care se cere din nou unirea Republicii Moldova cu România.

Unirea Basarabiei cu România

În rezoluţia votată se spune că unirea Basarabiei cu România este "unica soluţie de supravieţuire şi progres".

"Cerem celor două parlamente să primească delegaţii ale Marii Adunări Centenare, iar la şedinţa solemnă din 27 martie 2018, Parlamentul de la Bucureşti să adopte o decizie prin care să se implice reîntregirea naţională prin mijloace paşnice ale democraţiei parlamentare şi în limitele Constituţiei României, în conformitate cu normele dreptului internaţional şi ale Actului Final de la Helsinki", se arată textul proclamaţiei.

Participaţii la adunarea din centrul Chişinăului au purtat pancarte şi drapele şi au scandat 'unire'. La eveniment au participat şi mai multe persoane din România.

[citeste si]

Și pentru că imaginile fac mai mult decât cuvinte, vă invităm să priviți ce a însemnat ziua de 25 martie la Chișinău. Reporterii DC News au surprins cadre emoționante de la un eveniment care a făcut istorie.

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel