ChemistryFest și POLIAUTOFEST, organizate de Universitatea Politehnica București, între 20-22 mai 2022

Ingineri, cercetători, studenți, dar și liceeni interesați să exploreze carierele viitorului, au oportunitatea să afle răspunsuri la cele mai noi provocări dintr-un domeniu de vârf. Companiile care definesc în prezent industria chimiei se întâlnesc în cadrul celui mai mare festival din țară dedicat noilor tehnologii și tendințe din domeniu: ChemistryFest. 

Seria de evenimente ChemistryFest, organizată sub auspiciile Facultății de Inginerie Chimică și Biotehnologii din cadrul Universității POLITEHNICA din București (UPB), va avea loc în perioada 20-21 mai a.c., în Biblioteca Centrală UPB.

Vor fi organizate ateliere practice cu experimente deosebite și spectaculoase, prelegeri, dezbateri, workshop-uri dedicate studenților, precum și ateliere destinate cadrelor didactice, sau mese rotunde care vor include companiile participante. Seria de evenimente își propune să ofere participanților o experiență completă care să includă atât informații despre cele mai noi tehnologii, cât și oportunități de carieră sau de studiu.

„Uniunea Europeană gestionează aproximativ 17% din vânzările din industria chimică globală, a declarat Rectorul Politehnicii, Mihnea Costoiu. Vorbim despre peste 565 de miliarde de Euro și de milioane de locuri de muncă la nivelul întregii Uniuni. Este o oportunitate deosebită și un context extraordinar pentru cei care chiar doresc să își construiască o carieră potrivită pentru cerințele viitorului. De aceea ne-am propus ca acest eveniment să reprezinte o experiență unică pentru cei interesați de acest domeniu de viitor, o experiență care să includă experimente spectaculoase, prezentări informative și oportunități care chiar pot ajuta tinerii să își construiască un viitor profesional competitiv. Iar partenerii noștri invitați la eveniment sunt exact acele companii care definesc industria despre care vorbim”, a concluzionat Mihnea Costoiu.

 

POLIAUTOFEST, organizat în perioada 20-22 mai de Facultatea de Transporturi

Universitatea POLITEHNICA din București, prin Facultatea de Transporturi, va organiza, în perioada 20-22 Mai, un prim și amplu eveniment dedicat automobilului și industriei auto. Intitulată generic POLIAUTOFEST, manifestarea inedită a UPB își propune să devină un festival anual care să implice toți factorii importanți în dezvoltarea multiplelor componente ale industriei de profil într-un adevărat regal al automobilului.

La prima ediție a POLIAUTOFEST, ce se va desfășura pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați (indoor și autdoor) din Campusul UPB sunt așteptați peste 8.000 de participanți cărora organizatorii , în parteneriat cu o multitudine de entități din domeniul industriei auto, le-au pregătit o gamă variată de surprize.   Producători, importatori și distribuitori, furnizori și producători de componente și echipamente, furnizori de mobilitate, instituții și autorități atât din educație, cât și din domeniile de reglementare se vor alătura evenimentului, în calitate de invitați, participanți și expozanți. De asemenea, în cadrul evenimentului vor avea loc și patru conferințe și dezbateri pe teme de interes major – Green Vehicles și Ecologie, Autonomie și siguranță, Tehnologiile viitorului, Soluții de mobilitate și transport .

Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. La 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnica din București, cu patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială. Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.În prezent UPB are 15 facultăți și peste 30000 de studenți, fiind cea mai mare școală de ingineri din țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel