Cheltuielile pentru ”Craiova Capitală Culturală”, verificate de Curtea de Conturi. Ce spune raportul

Curtea de Conturi Dolj a verificat modul în care au fost cheltuiți un milion de euro în cursa Craiovei pentru a deveni capitală Culturală.

„Din verificarea documentelor prezentate s-a constatat că înregistrarea în contabilitate nu s-a efectuat, în toate cazurile, în mod cronologic și sistematic, prin respectarea conturilor contabile și a succesiunii documentelor după data de întocmire sau de intrare. Au fost identificate cazuri de operațiuni economico-financiare care nu au fost consemnate în momentul efectuării lor, fiind înregistrate cu întârziere sau la momentul plății", se arată în raportul Curții de Conturi, potrivit Gazeta de Sud.

Camera oferă următorul exemplu la acest capitol.

„În perioada 2013-2015 au fost identificate plăți în sumă de 329.742 de lei pentru confecționarea unor statui a căror contravaloare nu se regăsește înregistrată în evidența financiar-contabilă. Activele nu se regăsesc înregistrate în evidența contabilă, deși potivit art. 43, alin. 1 al OG 26/2000, bunurile achiziționate sau edificate din bani publici trebuie înregistrate separat în evidențele contabile ale asociației. De menționat că pentru executarea unei statui din bronz, Statuie Ecvestră, s-au efectuat plăți de 75.743 de lei, din care 49.730 de lei drepturi de autor concepție statuie și 26.000 de lei plătiți în avans pentru lucrarea «turnare în bronz statuie» plătită parțial, care nu este recepționată nici până la momentul controlului", spune raportul.

„Finanțările din perioada 2013-2015 de la primărie s-au acordat fără a avea la bază, conform prevederilor legale, un contract încheiat între UATM Craiova și asociație, în condițiile în care asociația a transmis cu întârziere rapoartele anuale de activitate către primărie și fără o justificare a sumelor cheltuite", se mai arată în raport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel