Urmărește emisiunea live


Cheltuieli nejustificate. La Huedin s-a construit cea mai scumpă toaletă din ţară

sursa foto: Adevarul
sursa foto: Adevarul

Cel mai scump wc din România a fost construit la Huedin, în judeţul Cluj. A costat 120.000 de euro, din bani publici, şi a fost dat în folosinţă la finalul săptămânii trecute. Costul ridicat se datorează, spune edilul localităţii, studiului de fezabilitate extrem de scump. 

„Nu s-au plătit 540.000 de lei pentru WC. Lucrarea în sine nu e aşa de scumpă, circa 300.000 de lei (circa 65.000 de euro), dar pentru că suntem instituţie de stat plătim mai mult, am plătit o groază de bani aiurea. Pe lângă investiţia efectivă, am plătit circa 30% alte cheltuieli: TVA, avize, proiectare, diriginte de şantier”, a explicat primarul localităţii Huedin, Mircea Moroşan. 

Mai modern decât la Cluj

Conştient de preţul extrem de ridicat al construcţiei, edilul liberal a încercat să mai îndulcească amarul, explicând că  asemenea toaletă nu există nici măcar în Cluj Napoca, unul dintre cele mai modernizate oraşe din ţară. „Nu aveţi voi la Cluj aşa ceva. Sunt 10 camere, lift pentru persoane cu dizabilităţi (nu e lift , ci elevator - n.r.), racordarea la apă a costat, evaluarea, canalizarea. Obiectivul a ieşit foarte bine, suntem foarte încântaţi că avem aşa ceva. Toaleta va fi folosită de doate delegaţiile străine care vin la Huedin, de către turiştii care vizitează Biserica Reformată, de cei care vin la piaţa pe care o organizăm în zonă. Este singurul WC public din oraş, aveam mare nevoie”, a mai spus primarul. 

La inaugurarea wc-ului public de 120.000 de euro a fost prezent şi preşedintele PNL Cluj, Daniel Buda. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel