Chelaru, despre o posibilă numire la CCR: Mă gândesc să spun da

Senatorul PSD Ioan Chelaru a declarat, marţi, că ia în calcul să accepte o eventuală nominalizare la funcţia de judecător la CCR care ar putea veni din partea grupului PSD. 

'Nu ştiu, eu nu am discutat subiectul. Urmează probabil la grupul parlamentar să se discute această chestiune. Sigur că, în măsura în care grupul va aprecia că activitatea mea anterioară, pregătirea mea profesională şi experienţa pe care o am sunt suficiente sau necesare şi ar aduce un plus reprezentantului pe care grupul sau Senatul îl va trimite (...), mă gândesc că aş putea spune da, dar urmează să analizăm', a spus Chelaru, vicepreşedinte al Senatului, întrebat dacă ar lăsa Senatul pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

El a mai arătat că acesta este un subiect asupra căruia vrea să păstreze o rezervă, deoarece nu ar vrea să spună un lucru şi să nu se adeverească. Chelaru a adăugat că Senatul ar putea lua o decizie săptămâna viitoare în privinţa numirii unui judecător la Curtea Constituţională în locul lui Valentin Zoltan Puskas, căruia îi expiră mandatul.

Biroul permanent al Senatului a stabilit în 18 aprilie ca procedura de numire a unui judecător la Curtea Constituţională a României în locul lui Valentin Zoltan Puskas să aibă loc până pe data de 1 iunie. Potrivit vicepreşedintelui Senatului, Ioan Chelaru, Curtea Constituţională a declanşat procedura de numire a trei judecători având în vedere că în data de 13 iulie expiră mandatele lui Augustin Zegrean, Tudorel Toader şi Valentin Puskas. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel