Chatbot-ul Bard, prins că plagiază. A copiat textul chiar de pe siteul celui care i-a pus o întrebare

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Pe lângă faptul că a lansat teorii ale conspirației, chatbot-ul Bard este acum acuzat și de plagiat.

La scurt timp după apariție, chatbot-ul Bard de la Google a lansat teorii ale conspirației și a scris afirmații fără temei. Totuși, acestea sunt cele mai mici dintre problemele sale, conform Futurism.

Tom's Hardware, o publicație online axată pe tehnologie, raportează că a surprins chatbot-ul Bard că plagiază fără a cita vreo sursă. Acest lucru a fost apoi recunoscut chiar de robot.

„Da, ceea ce am făcut a fost o formă de plagiat”, a spus robotul ulterior.

Cum a fost prins că plagiază

În timp ce a testat chatbot-ul Google, editorul-șef al site-ului, Avram Piltch, a vrut să vadă cât de specifice ar putea fi răspunsurile sale, așa că i-a pus o întrebare specifică: „Ce procesor este mai rapid: Intel Core i9-13900K sau AMD Ryzen 9 7950X3D?"

Ceea ce probabil nu se aștepta Piltch a fost ca răspunsul lui Bard să fie copiat aproape cuvânt cu cuvânt dintr-un articol de pe propriul său site.

Iată textul original pe Tom's Hardware: „În testarea noastră, Ryzen 9 7950X3D de 699 dolari este cu 12% mai rapid decât Core i9-13900K de 589 dolari la gaming 1080p la setările stocului și cu 9% mai rapid când cipurile sunt overclockate.

Și răspunsul lui Bard: „AMD Ryzen 9 7950X3D este mai rapid decât Intel Core i9-13900K în jocuri. În testele noastre, 7950X3D a fost cu 12% mai rapid decât 13900K la 1080p pentru jocuri la setările stocului și cu 9% mai rapid când cipurile erau overclockate (n.r. capacitatea de creștere a frecvenței unui computer pentru a o depăși pe cea certificată de producător)”

Avram la presat pe Bard să spună ce înseamnă „testarea noastră”.

Abia atunci Bard a răspuns că se referă la munca depusă de Tom's Hardware. Confruntat de Avram Piltch, Bard a recunoscut că a plagiat.

„Ar fi trebuit să citez Tom’s Hardware ca sursă de informații pe care am folosit-o”, a scris ulterior Bard.

Ca răspuns la întrebările de la Futurism, un purtător de cuvânt al Google a cerut să nu fie citat direct, dar a spus că Bard a fost destinat să genereze texte originale, mai degrabă decât să copieze materialul existent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel