Urmărește emisiunea live


CHARLIE HEBDO îi apără pe ROMÂNI de Valls într-un text fabulos

Într-un articol apărut în Charlie Hebdo, în septembrie 2012, jurnaliștii le iau apărarea românilor care au fost puși la zid spunându-se despre ei că sunt hoți. Articolul publicat în Charlie Hebdo insistă asupra caracterului rasial pe care îl aveau notele lui Manuel Valls, note prezentate presei în 2012.

"(...) pe vremuri, banditul care fura portofelul unei femei la metrou era numit hoț. Dacă mergem mai departe, un om care abuza o femeie era numit violator. Astăzi, hoțul de buzunare este în primul rând un român sau, dacă vreți precizie, un rom, înainte de a fi un hoț de buzunare! A cunoaște natura delictului este la fel de important precum cunoașterea naționalității infractorului. Bineînțeles... cu condiția ca infractorul să fie de altă naționalitate", scriau jurnaliștii de la Charlie Hebdo în 2012.

"Nu ni se va spune niciodată de un hoț că este breton chiar dacă s-a născut în Brest, că trăiește în Saint-Renan și că a furat din Lanildut. Nu se va spune niciodată de un violator că este francez, nu este o informație de interes. În schimb, dacă presupusul criminal este moldovean, senegalez sau eschimos, vom fi informați imediat.

Chiar dacă statisticile privind etnia sunt interzise în Franța, toată lumea știe - citind Le Parisien - că delincvența în rândul românilor care locuiesc în Franța a crescut cu 69% în doi ani potrivit cifrelor furnizate de Poliție", mai notează jurnaliștii care îl citează pe Manuel Valls cu fraza: "Delincvența română este o realitatea care nu poate fi negată". Ar fi grotesc să negăm "o realitate"... dar mergând mai departe... ce înseamnă această informație primordială? Dacă știm că printre delincvenți se află din ce în ce mai mulți români... la ce ne ajută asta? Ne ajută să rezolvăm problema infracționalității în rândul românilor? Și cum vom face asta? Vom dezvolta produse speciale care vor respinge românii? Ne vom închide granițele?

Legitimând publicarea cifrelor în ceea ce privește delincvența în rândul românilor din Franța... Manuel Valls nu are senzația că face un lucru grav. 

(...)

Așadar... când extrema dreaptă ne va spune că va ploua, bufonul de Valls ne va spune că afară e frumos? Nu", au conchis jurnaliștii.

Ce spunea Manuel Valls despre români. De unde a pornit articolul din Charlie Hebdo

"Este o realitate, trebuie s-o constatăm, nu trebuie mai ales s-o negăm. Premierul a subliniat cum fermitatea trebuie aplicată în lupta împotriva delincvenţei, a celei din stradă, dar şi împotriva crimei organizate, când este vorba de exploatarea minorilor, a femeilor, a bărbaţilor, îndeosebi în scopul prostituţiei", declara Manuel Valls.

"Aceasta înseamnă, şi cifrele publicate de Le Parisien sunt pentru a demonstra, că delincvenţa trebuie combătută indiferent de unde provine", adăuga Manuel Valls.

Numărul persoanelor cu cetăţenie română suspectate de fapte de delincvenţă a crescut cu peste 69 la sută între 2009 şi 2011, potrivit statisticilor Direcţiei centrale a poliţiei judiciare (DCPJ) publicate de Le Parisien.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel