Charles Michel a fost nevoit să se adăpostească în timpul vizitei sale din cauza unui tir de rachete

Preşedintele Consiliului European Charles Michel a fost nevoit să se adăpostească din cauza unui tir de rachete. 

Aflat într-o vizită surpriză la Odesa, mare oraş din sudul Ucrainei, preşedintele Consiliului European Charles Michel a fost forţat să se pună la adăpost din cauza unor tiruri cu rachetă, informează un responsabil al UE, relatează AFP.

Potrivit acestei surse, în timpul unei întâlniri între Charles Michel şi premierul ucrainean Denis Şmigal, "participanţii au trebuit să întrerupă reuniunea pentru a se pune la adăpost pentru că regiunea Odesa a fost lovită din nou de rachete".

Ziua Europei celebrată la Odesa

La rândul său, Charles Michel a scris pe Twitter că a venit la Odesa pentru a celebra Ziua Europei.

"Nu sunteţi singuri. UE este alături de voi", a postat el pe Twitter, denunţând "agresiunea rusă" împotriva Ucrainei, lansată pe 24 februarie.

Potrivit responsabilului european, Charles Michel a constatat, de asemenea, cu prilejul acestei vizite-surpriză, "impactul războiului rusesc asupra canalelor de aprovizionare mondiale", în special în ceea ce priveşte cerealele, din care "numeroase tone" sunt "blocate în port din cauza blocadei ruse la Marea Neagră".

Această blocadă "dăunează nu numai economiei Ucrainei, dar afectează şi accesul lumii la provizii alimentare vitale şi pune în pericol securitatea alimentară mondială", a adăugat această sursă.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat la rândul lui luni că a discutat prin videoconferinţă cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi a evocat demersurile Ucrainei pentru a deveni ţară candidată la aderarea la UE.

Jill Biden a ajuns în Ucraina

Prima doamnă Jill Biden a făcut o călătorie neanunțată la Ujhorod, Ucraina, un oraș mic din colțul de sud-vest al Ucrainei. La o școală care servește acum drept locuință temporară pentru cei rămași fără adăpost din cauza războiului, Biden s-a întâlnit cu prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, care nu a mai fost văzută în public de la începutul războiului pe 24 februarie.

„Am vrut să vin de Ziua Mamei. Ne-am gândit că este important să arătăm poporului ucrainean că acest război trebuie să se oprească. Acest război a fost brutal. Poporul Statelor Unite este alături de poporul Ucrainei”, i-a spus Biden omologului ei ucrainean, cele două femei fiind așezate la o masă mică într-o clasă a unei foste școli care este acum locuință temporară pentru ucrainenii strămutați, inclusiv 48 de copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel