CGMB a aprobat proceduri de expropriere pentru imobile de pe amplasamentul lucrării privind supralărgirea şoselei Berceni

[] []

26 iun 2019 / 14:24
Salveaza PDF Comentarii

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat în şedinţa de miercuri declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele de pe amplasamentul lucrării privind supralărgirea unor tronsoane din şoseaua Berceni.

"Se aprobă declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică 'Supralărgire şos. Berceni tronsoanele II-III, strada Ion Iriceanu şi staţia de metrou IMGB (tronson II), staţia de metrou IMGB şi linia de centură (tronson III)'. (...) Se aprobă ca justă despăgubire pentru suprafeţele de teren şi construcţiile expropriate (...) suma în valoare totală de 5.870.614,74 lei, reprezentând suma globală estimată a despăgubirilor compusă din valorile individuale aferente despăgubirilor estimate, conform raportului de evaluare realizat prin raportare la expertizele întocmite şi actualizate pentru anul 2019 de Camera Notarilor Publici", prevede proiectul de hotărâre adoptat.

Potrivit documentului, sumele urmează a fi asigurate din fondurile proprii ale Primăriei sectorului 4 şi vor fi virate de către aceasta în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii CGMB într-un cont bancar deschis pe numele expropriatorului, la dispoziţia proprietarilor de imobile, în vederea acordării despăgubirilor.

În expunerea de motive a proiectului se aminteşte de decizia Consiliului Local sector 4 din 10 iunie privind solicitarea către CGMB de emitere a unei hotărâri pentru aprobarea declanşării procedurilor de expropriere.

CGMB a adoptat şi un proiect ce prevede că se aprobă declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilul teren proprietate privată în suprafaţă de 367 mp de pe strada Pridvorului nr. 2, situat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică "Reconversie funcţională Şcoala 100 situată în Calea Văcăreşti 296, sector 4".

Potrivit proiectului adoptat, valoarea estimată a despăgubirilor pentru imobilul teren expropriat se ridică la aproape 930.000 de lei.

În expunerea de motive se aminteşte de o hotărâre a Consiliului Local sector 4 din 10 iunie privind solicitarea către CGMB de a aproba declanşarea procedurilor de expropriere.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28