CFR plătește 122 de milioane de lei pentru modernizarea podurilor de cale ferată peste Dunăre

CFR anunță, luni, semnarea unui contract în valoare de 122,6 milioane lei, fără TVA, pentru reabilitarea podurilor de cale ferată peste Dunăre. Durata de execuţie a lucrărilor este stabilită la 23 de luni.

Lucrările de modernizare a podurilor de cale ferată peste Dunăre vor fi efectuate de asocierea Arcada Company - Metabet - Compania Construcţii Feroviare.

"Data de începere a lucrărilor nu va depăşi cu mai mult de 42 de zile data primirii de către antreprenor a acordului contractual", informează CFR.

Pentru repararea celor două poduri, inclusiv viaductele de acces, este necesară închiderea alternativă a circulaţiei feroviare pe cele două fire. Astfel că, pentru menţinerea condiţiilor normale de desfăşurare a traficului feroviar, vor fi puse în funcţiune podurile vechi (Anghel Saligny) pe perioada executării lucrărilor la podurile noi, mai transmite compania.

Criteriul de atribuire al contractului a fost preţul cel mai scăzut, iar finanţarea va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile (85%) şi bani de la bugetul de stat (15%), scrie Mediafax.

Citește și: Trenul care UCIDE. Situație DRAMATICĂ în București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel