Urmărește emisiunea live


UPDATE CFR Călători: Trenuri anulate şi întârzieri, condiţii meteo grele

CFR Călători anunţă că 37 trenuri sunt anulate, luni dimineaţa, iar 6 trenuri au întârzieri de până la 90 minute.

UPDATE 1

CFR Călători a anulat 37 de trenuri care ar fi trebuit să circule în sudul ţării, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a anunţat compania feroviară pe pagina de Facebook. 'Pentru evitarea unor situaţii nedorite şi pentru eliberarea liniilor în vederea intervenţiilor cu plugurile de zăpadă, pe anumite rute se reduce numărul de trenuri, traficul de călători urmând să fie preluat de restul garniturilor din graficele de circulaţie, acolo unde există această posibilitate', spun reprezentanţii CFR Călători, într-un update luni la ora 10:00. Trenurile anulate sunt în marea majoritate Regio, dar sunt şi două Interregio, respectiv Craiova-Sibiu şi Sibiu-Craiova.

Ştirea dimineţii

Un număr de 16 trenuri sunt anulate luni dimineaţa din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, în timp ce alte şase trenuri care ar fi trebuit să ajungă la Bucureşti înregistrează întârzieri de până la 90 de minute, potrivit CFR Călători.

Cele mai semnificative întârzieri sunt consemnate în cazul trenurilor care circulă pe relaţia Craiova - Bucureşti şi Timişoara Bucureşti, de 90, respectiv 85 de minute. La plecări doar două trenuri au întârzieri, cele care pleacă către Braşov (80 minute) şi Constanţa (20 minute).

'CFR Călători informează că în contextul temperaturilor foarte scăzute şi al avertizărilor meteo de vreme rea trenurile vor circula conform reglementărilor specifice condiţiilor de iarnă. La nivelul sucursalelor Bucureşti, Galaţi, Braşov, Constanţa şi Craiova s-au instituit comandamente de iarnă. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, pentru evitarea unor situaţii nedorite pentru pasageri, pe rutele Constanţa - Mangalia, Constanţa - Medgidia - Tulcea Oraş şi Ciulniţa - Slobozia Veche se reduce numărul trenurilor, traficul de călători între aceste localităţi urmând să fie preluat de restul garniturilor din grafice (www.cfrcalatori.ro)', se arată într-un comunicat remis Agerpres.

Trenuri anulate

De asemenea, au fost anulate trenuri şi pe rutele Caracal-Corabia, Roşiori Nord - Turnu Măgurele şi Roşiori Nord - Zimnicea. Pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulaţia feroviară, CFR Călători a luat măsuri suplimentare - asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă şi pregătirea materialului rulant pentru circulaţie în condiţii de iarnă, suplimentarea echipelor de intervenţie şi asigurarea personalului necesar pentru deszăpezirea unităţilor proprii (revizii, depouri), pregătirea suplimentară a garniturilor şi verificarea acestora înainte de plecarea la drum.

[citeste si]

În funcţie de evoluţia vremii şi a temperaturilor foarte scăzute ce au implicaţii asupra infrastructurii feroviare şi asupra funcţionalităţii materialului rulant, pot să apară şi alte modificări în programul de circulaţie a trenurilor de pasageri.

CFR recomandă pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor la personalul din gări, la telefoanele 0219521 - INFO CFR (trafic intern) sau 021.319.0358, la Biroul Relaţii cu Publicul din Gara de Nord Bucureşti, dar şi pe aplicaţia Info Tren în circulaţie (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren).

Pasagerii care au bilete sau abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor sau a călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel