CFR Călători introduce din 2013 un nou sistem de mers

CFR Călători vrea să să ajungă la 75 de milioane de călători, prin introducerea unui sistem de mers cadențat , care va permite operarea trenurilor la ore fixe și într-un mod mai eficient

Compania Căile Ferate Române Călători, transportă în prezent 53 de milioane de pasageri anual. Acest nou "sistem de mers cadențat" își propune să ridice numărul de călători cale folosesc compania de transport feroviară la 75 milioane de pasageri transportaţi anual la nivelul anului 2020, a declarat astăzi pentru Agerpres, directorul general al CFR Călători, Ștefan Roșeanu. “Proiectul la care lucrăm prevede aproximativ trei - patru ani de zile pentru demararea sa mai concretă. Încă din 2013 vom vedea intensificarea activităţii pe anumite rute, urmând ca în fiecare an să ne extindem serviciile pe măsura consolidării şi a reducerii pierderilor,” a declarat Roșeanu.

Un astfel de sistem va presupune și reorganizarea parcului de material rulant, investire în vehicule noi care să permită turnusuri rapide (vehicule bi-direcționale) și probabil reorganizarea zonelor de depouri și revizii. Directorul general CFR mai susține că planul  “va contribui la redresarea companiei şi va permite cetăţenilor români să se deplaseze către centrele industriale şi să avem noi locuri de muncă”

În anii '90, CFR avea un număr de pasageri mult mai mare decât în prezent, ce ajungea la 100 de milioane de călători anual.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel