CFR Călători: Întreaga capacitate de transport va fi în circulație, cu ocazia vizitei Papei Francisc

[] []

15 mai 2019 / 14:01
Salveaza PDF Comentarii

CFR Călători informează că, în perioada desfăşurării vizitei Papei Francisc în România, are în circulaţie capacitatea maximă de transport, tehnic disponibilă, pentru asigurarea mobilităţii cetăţenilor, conform unui comunicat al societății.

"Se va asigura circulaţia trenurilor special comandate, urmare solicitărilor venite de la arhiepiscopii, episcopii şi a operatorului naţional de transport feroviar din Ungaria - MAV, pentru transportul grupurilor mari de pelerini pe următoarele rute: Timişoara - Braşov - Miercurea Ciuc; Oradea - Cluj Napoca - Miercurea Ciuc; Dej Călători - Cluj Napoca - Blaj şi retur; Cluj Napoca - Blaj şi retur. Se va suplimenta cu vagoane capacitatea de transport a trenurilor aflate în circulaţie spre/dinspre Bucureşti - 31 mai, Iaşi şi Miercurea Ciuc - 1 iunie şi Blaj - 2 iunie", se menţionează în comunicat.

De asemenea, se vor introduce în circulaţie trenuri suplimentare de rang Regio pe rutele Braşov - Miercurea Ciuc şi retur; Târgu Mureş - Gheorghieni - Miercurea Ciuc şi retur; Ghimeş - Miercurea Ciuc şi retur; Adjud - Roman - Paşcani - Iaşi şi retur; Vaslui - Iaşi şi retur; Braşov - Blaj şi retur; Sibiu - Blaj şi retur; Teiuş - Blaj şi retur, ce vor deservi localităţile Miercurea Ciuc şi Iaşi în data de 1 iunie şi Blaj în data de 2 iunie. 

În zilele evenimentelor, pentru asigurarea unui transport în condiţii optime, toate aceste trenuri suplimentare vor avea regim de rezervare obligatorie a locurilor, iar legitimaţiile de călătorie vor putea fi cumpărate şi online.

"CFR Călători a menţinut permanent legătura cu arhiepiscopiile, episcopiile zonale şi autorităţile locale în vederea organizării traficului. Pentru gestionarea fluxurilor de pelerini, vânzarea biletelor la trenurile suplimentare se va face începând de astăzi - 15 mai, eşalonat, prioritate având grupurile organizate de către arhiepiscopii şi episcopii sau autorităţi locale. (...) Reamintim că pentru data de 31 mai compania a luat măsuri de suplimentare la capacitate maximă a trenurilor cu sosire/plecare în/din toate staţiile din Bucureşti: Gara de Nord, Gara Basarab şi Gara Obor", se precizează în comunicat.

Având în vedere că oraşele vizitate de Suveranul Pontif (Bucureşti şi Iaşi) sunt importante centre universitare, CFR Călători face un apel la studenţii care beneficiază de călătorii gratuite pe calea ferată să îşi programeze călătoriile, astfel încât să evite utilizarea celor mai solicitate trenuri pentru evenimentele religioase din oraşele respective.

Totodată, pentru a preîntâmpina aglomeraţia de la casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj, CFR Călători recomandă cumpărarea legitimaţiilor de călătorie cu anticipaţie şi online de pe site-ul www.cfrcalatori.ro şi de la automatele de vânzare bilete din staţiile de cale ferată.

Indiferent de canalul de distribuţie ales pentru cumpărare, CFR Călători oferă reduceri importante. De exemplu, la cumpărarea cu anticipaţie reducerea este de peste 10%, la biletul dus-întors reducerea este de 10%. Pentru biletele cumpărate online se acordă o reducere suplimentară de 5%. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.82