CFR Călători: trenurile anulate, joi dimineaţa

foto: CFR Călători / @CFRCalatori.ro
foto: CFR Călători / @CFRCalatori.ro

CFR Călători a anulat, joi dimineaţa, un număr de 110 de trenuri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, precizând că menţine măsura de anulare a aproximativ 10% din trenuri, conform datelor publicate pe pagina de Facebook a companiei.

Traficul feroviar este deschis la această oră pe toate magistralele de cale ferată, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată condiţiilor meteo nefavorabile. Comandamentele de iarnă ale CFR Infrastructură şi CFR Călători sunt operaţionale şi pentru următoarea perioadă.

'Măsurile operative care se iau au ca prioritate siguranţa oamenilor şi realizarea legăturilor între marile oraşe, pe magistrale. Acolo unde va fi necesar ne organizăm astfel încât pasagerii să primească ceai cald, sandvişuri, în funcţie de posibilităţile din teren', precizează compania.

Meteorologii au prelungit până pe 2 martie avertizările Cod galben şi Cod portocaliu de ger valabile la nivelul întregii ţări. Prognoza arată că până pe 2 martie, va fi Cod portocaliu de temperaturi extrem de scăzute în 29 de judeţe, inclusiv Municipiul Bucureşti, gerul va fi persistent, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 şi -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 şi -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade. În acelaşi timp, în 13 judeţe din Banat, Transilvania şi Crişana, valul de frig va persista şi se va intensifica pe parcursul nopţilor, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10 - 15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

[citeste si]

Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile şi va fi ger, mai ales dimineaţa şi noaptea. Specialiştii ANM precizează că, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova, local în Maramureş, Transilvania, Muntenia şi Dobrogea, precum şi pe arii restrânse în Oltenia.

Totodată, începând din noaptea de joi spre vineri (1/2 martie) şi până duminică (4 martie) vor fi intervale cu precipitaţii în majoritatea regiunilor, dar mai ales în sud-vestul şi sudul ţării. La început va ninge, apoi, trecător, vor fi precipitaţii mixte şi se va forma polei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel