Cetățeni sirieni, depistați cu pașapoarte false la frontieră

Calafat-Vidin
Calafat-Vidin

Doi cetățeni sirieni au fost depistați la o frontieră cu România cu pașapoarte false. Voiau să intre în România și ulterior să ajungă în Germania. 

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au depistat doi cetăţeni sirieni, mamă şi fiu, care au încercat să intre ilegal în România folosind paşapoarte care nu le aparţineau, cu scopul de a ajunge în Germania.

"La Punctul de Trecere al Frontierei Calafat - ITPF Giurgiu s-au prezentat, pe sensul de intrare în ţară, călătorind ca pasageri într-un autoturism condus de un cetăţean sirian, o femeie şi un copil, care au prezentat la controlul de frontieră două paşapoarte eliberate de autorităţile din Germania. Procedând la verificarea documentelor de călătorie, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a constatat că există diferenţe între fizionomiile celor doi pasageri şi pozele din documente. Astfel, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit că paşapoartele germane aparţineau altor persoane", se arată, marţi, într-un comunicat de presă al ITPF Giurgiu.

Cele două persoane sunt acum cercetate

În continuarea cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cele două persoane sunt cetăţeni sirieni, femeia în vârstă de 39 de ani şi copilul în vârstă de 7 ani.

Potrivit sursei citate, în cadrul cercetărilor preliminare, femeia a declarat că minorul este fiul său şi a recurs la această metodă pentru că nu deţineau documente de călătorie valabile şi intenţionau să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, acestea au fost preluate de către autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel