Cetăţean turc, prins la vamă cu bani ascunşi pe corp

vama giurgiu
vama giurgiu

Peste 230.000 de euro, 29.900 dolari şi 5.000 de lire sterline avea asupra sa un cetăţean turc, ce a încercat să iasă din România, luni, pe la Giurgiu.

Poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi pe corpul şi în bagajele unui cetăţean turc, peste 230.000 de euro, 29.900 dolari şi 5.000 de lire sterline, sume de bani pe care bărbatul intenţiona să le scoată ilegal din ţară, se arată într-un comunicat de presă emis marţi de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu.

"La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat în după-amiaza zilei de 6 noiembrie pentru a efectua formalităţile de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, ca pasager într-un autocar aparţinând unei firme de transport internaţional, care circula pe ruta Bucureşti-Istanbul, cetăţeanul turc M.M.Y, în vârstă de 53 de ani. Acţionând în baza analizei de risc existentă la nivelul structurilor PFR, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat un control amănunţit asupra persoanei şi au descoperit, pe corpul bărbatului şi în bagajele personale, 231.250 euro, 29.900 dolari şi cinci mii de lire sterline, sume de bani ascunse şi nedeclarate la controlul de frontieră, pe care bărbatul intenţiona să le scoată ilegal din ţară. La cercetări, cetăţeanul turc a declarat că banii îi aparţin, provin din economiile personale, însă nu poate prezenta documente care sa justifice provenienţa acestora", se arată în comunicatul de presă, preluat de Agerpres.

Poliţiştii au confiscat sumele de bani în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omisiune în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate şi dobândirea, deţinerea sau folosirea de bunuri, cunoscând că acestea provin din săvârşirea de infracţiuni.

Este cea de-a doua captură de acest fel a poliţiştilor de frontieră giurgiuveni de la începutul lunii, prima dată, în 2 noiembrie, un cetăţean chinez fiind depistat la ieşirea din ţară cu bani ascunşi pe corp şi în autoturismul cu care se deplasa, respectiv 8.000 de dolari, 36.000 de lei şi 30.000 de euro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel