Cetăţean străin urmărit pentru punerea în executare a unui mandat de arestare preventivă, depistat de poliţiştii rutieri

Un cetăţean străin, urmărit pentru punerea în executare a unui mandat de arestare preventivă, a fost prins vineri de poliţiştii Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Acesta nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de poliţişti, după ce în prealabil nu a respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului. Poliţiştii au folosit armamentul din dotare, fiind executate două focuri de armă în plan vertical, pentru prinderea acestuia.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autovehiculul cu care s-a deplasat pe drumurile publice a fost furat de pe raza unei localităţi din judeţul Ilfov. Pe numele acestuia, Judecătoria sectorului 2 emisese, în data de 1 octombrie, un mandat de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

"Aseară, în jurul orei 04,05, conducătorul unui autovehicul marca Mercedes, care se deplasa pe bd. Dimitrie Cantemir, nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere, după ce în prealabil nu a respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului electric. În acest context, poliţiştii au procedat la urmărirea acestuia până la intersecţia străzilor bd. Corneliu Coposu - str. Sfânta Vineri, unde conducătorul autovehiculului a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un gard de protecţie şi un stâlp de iluminat public. După producerea accidentului rutier, persoana în cauză a coborât din autovehicul şi a încercat să se sustragă, fapt pentru care poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia concomitent cu efectuarea somaţiilor legale. Având în vedere faptul că persoana în cauză nu s-a conformat, poliţiştii au folosit armamentul din dotare, fiind executate două focuri de armă în plan vertical, care au contribuit decisiv la prinderea şi imobilizarea acesteia", se arată într-un comunicat al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Persoana în cauză a fost predată organelor de poliţie judiciară din cadrul IPJ Ilfov - Serviciul Investigaţii Criminale, pentru punerea în aplicare a mandatului de arestare preventivă şi pentru continuarea cercetătorilor. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel