Cetăţean grec, suspectat de spionaj la Viena în favoarea Rusiei. Bogdan Chirieac, reacţie tare: Sunt mai în siguranţă acolo decât la Moscova

Fotografie de la Mikhail Nilov, Pexels
Fotografie de la Mikhail Nilov, Pexels

Un cetăţean grec este suspectat de autorităţile austriece de spionaj în favoarea serviciului de informaţii al armatei ruse, GRU, conform unei declaraţii făcute de ministrul de Interne, Gerhard Karner. 

Suspectul este fiul unui fost angajat al serviciilor de informaţii din Rusia, staţionat în Germania şi apoi în Austria ca diplomat, scrie Die Presse

Investigaţiile au fost realizate la cererea procuraturii din Viena. Se pare că bărbatul în vârstă de 39 de ani lucra pentru GRU, filiala locală, după ce a primit antrenament special în Rusia. El ar fi fost în legătură cu diplomaţi şi oficiali din domeniul informaţiilor din mai multe ţări. De altfel, mai transmite ministerul de Interne austriac, acesta ar fi fost la Moscova cu scurt timp înainte de invazia militară rusă în Ucraina, dar şi de la începutul războiului. Acum, acesta este acuzat că a vândut secrete de stat ruşilor. 

"Există suspiciunea că a fost folosit ca sursă de informaţii pe politică externă, despre societate, dar şi pe politica de securitate. Astfel, el a fost la Moscova pentru a prezenta posibilele reacţii din străinătate cu privire la operaţiunea militară din Ucraina", transmite Ministerul de Interne al Austriei. 

"Suspectul nu prea a avut locuri de muncă, astfel că primeşte ajutoare sociale în Austria. Asta nu l-a împiedicat ca în perioada 2018-2022 să facă un total de 65 de călătorii spre ţări europene, dar şi spre Rusia, Belarus, Turcia şi Georgia, şi să cumpere mai multe proprietăţi în Viena, dar şi în Rusia şi Grecia", se mai arată în comunicat. 

Chirieac, comentarii tari: La Viena sunt mai siguranţă spionii decât la Moscova

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit la Antena 3 CNN, la Ştirile Orei, prezentate de Berta Popescu, şi a făcut mai multe comentarii ironice cu privire la acest subiect. 

"La Viena nu se arestează spionii, doamna Popescu. Cred că nici nu au în Codul Penal această acuzaţie. Probabil că este un spion căzut în dizgraţie. Dar nu vă gândiţi că s-au arestat spioni ruşi la Viena", a punctat, râzând, Bogdan Chirieac. 

"Spionii ruşi sunt mult mai în siguranţă la Viena decât la Moscova. La Moscova sunt generali din serviciile secrete care au murit în condiţii suspecte. La Viena nu s-a întâmplat treaba asta. Să zâmbim, ca să nu râdem, de o astfel de informaţie. Brusc, Austria are probleme că o spionează Rusia. Păi când a spionat-o? Când a dansat domnul Vladimir Putin cu ministrul de externe austriac (n.r. în 2018, Vladimir Putin a fost invitat la nunta ministrului de Externe de atunci al Austriei, Karin Kneissl)?", a mai spus analistul de politică externă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel