Cetăţean german, arestat în Turcia. Numărul lor a ajuns la opt

Poliţia turcă a arestat un alt cetăţean german acuzat de 'propagandă teroristă'.

Poliţia turcă a arestat un alt cetăţean german, a declarat joi o sursă din Ministerul de Externe german, în timp ce canalul de televiziune public german ARD a informat că bărbatul a fost acuzat de 'propagandă teroristă' după ce a criticat guvernul turc pe social media, relatează Reuters.

Arestarea survine după ce ministrul de externe german Heiko Maas a cerut luni Ankarei să depună mai multe eforturi pentru a-şi îmbunătăţi relaţiile diplomatice atât cu Germania, cât şi cu Statele Unite, şi care ar contribui, de asemenea, la ameliorarea problemelor sale economice actuale. 'Cunoaştem acest caz. Ambasada Germaniei din Ankara va oferi asistenţă consulară', a spus sursa citată.

Arestări pe motive politice

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe german a declarat miercuri că există în prezent alţi şapte cetăţeni germani arestaţi în Turcia din motive politice. Turcia a arestat, de asemenea, mai mulţi cetăţeni americani în ultimele luni. În ultimul caz, postul ARD a relatat că poliţia turcă l-a arestat pe Ilhami A., 46 de ani, marţi dimineaţă în timp ce acesta îşi vizita mama în oraşul său natal Saribasak, regiune kurdă din estul Turciei.

Un judecător turc a emis un mandat de arestare pe numele lui Ilhami A., care are origini kurde şi lucrează ca şofer de taxi în oraşul german Hamburg, a informat ARD, precizând că bărbatul trăieşte în Germania din 1992. Avocatul său turc, Ercan Yildirim, a declarat pentru postul de televiziune german că Ilhami A. a fost acuzat de 'propagandă teroristă' pentru că a criticat guvernul turc pe social media şi a fost dus la închisoarea din Elazig, urmând ca joi să depună plângere împotriva arestării sale.

Vezi și: Spion german, arestat pentru că îi ajuta pe jihadiști


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel