Cetatea Sarmizegetusa Regia se redeschide pentru public

Cetatea Sarmizegetusa se redeschide pentru public. foto: cetateasarmizegetusa.ro
Cetatea Sarmizegetusa se redeschide pentru public. foto: cetateasarmizegetusa.ro

Vineri, 27 octombrie, cetatea dacică Sarmizegetusa îşi va putea primi, din nou, turiştii, după ce, timp de o lună, a fost închisă pentru reparaţii.

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munții Orăștiei, va fi redeschisă pentru public începând de vineri, 27 octombrie, după o perioadă de aproape o lună de zile în care accesul turiștilor a fost restricționat pentru efectuarea unor lucrări necesare în interiorul sitului arheologic, a informat Consiliul Județean (CJ) Hunedoara.

Astfel, pe parcursul lunii octombrie au fost înlocuiți stâlpii din lemn de la marele templu circular, iar gardul metalic din vecinătatea drumului dacic a fost schimbat cu unul nou, construit din lemn.

Redeschiderea oficială a sitului istoric pentru vizitatori va avea loc vineri, la ora 10,00, după care accesul turiștilor în cetate va fi liber pe parcursul zilei.

Fosta capitală a dacilor va putea fi vizitată până la 1 decembrie, zilnic, între orele 9,00 și 18,00.

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia este administrată de CJ Hunedoara din anul 2013, după ce a fost preluată, printr-o hotărâre de guvern, de la Ministerul Culturii. Numărul turiștilor care au vizitat Sarmizegetusa Regia în primele patru luni ale acestui an a depășit 10.000 de persoane, ceea ce înseamnă o creștere de aproape 2,5 ori comparativ cu perioada similară a anului trecut.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel