Cetatea Râşnov, intrare gratuită. Când va putea fi vizitată de turiști

De Ziua Porţilor Deschise, Cetatea Râşnov, din judeţul Braşov, va putea fi vizitată gratuit de turiști.

Mâine, 4 iulie, se împlinesc 10 ani de când Cetatea Râșnov a fost recuperată de la fostul proprietar şi a intrat în administrarea autorităţilor locale. Cu această ocazia, turiștii o vor putea vizita gratuit.

Anul trecut, 420.000 de turişti au trecut pragul obiectivului turistic. Acest număr de vizitatori a fost în creştere de la an la an, numărul turiştilor fiind tot mai mare. Cei mai mulţi vizitatori se înregistrează în lunile iulie, august şi prima parte a lunii septembrie, când în cetate se desfăşoară mai multe festivaluri şi manifestări culturale, menţionează documentul citat.

Cetatea Râşnov este cea mai cunoscută şi mai bine păstrată cetate ţărănească din Transilvania. Prima menţiune documentară datează din anul 1335 când, fiind puternic fortificată, a rezistat unei mari năvăliri tătare. Dar Cetatea exista din timpul şederii cavalerilor teutoni în Ţara Bârsei (1211-1225), când au fost aduşi primii colonişti saşi, aşezaţi alături de românii băştinaşi. Cetatea a rezistat şi în faţa armatelor otomane, care intrau în Transilvania prin Pasul Bran, în secolul al XV-lea, potrivit istoricilor.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24