Cetate Sighișoara. O bucată din zidul cetății s-a prăbușit

localitateasighisoara1MS
localitateasighisoara1MS

O bucată de aproape 5 metri din zidul Cetăţii Medievale din Sighişoara s-a prăbuşit, cel mai probabil din cauza infiltraţiilor de apă.

Incidentul a fost suprins de camerele de supraveghere şi a avut loc în urmă cu două nopţi, aşa că pericolul pentru oameni nu a fost foarte mare. Zona a fost izolată şi inspectată de specialişti de la Institutul Naţional al Patrimoniului, informează Televiziunea Română.

[citeste si]

Primarul Sighişoarei spune că mai există o zonă de aproximativ 10 m, în spatele Bisericii Catolice din Cetate, unde pericolul de prăbuşire a zidului este iminent.

Au fost alocaţi bani din bugetul local pentru reparaţii, însă orice lucrare trebuie aprobată de Institutul Naţional al Patrimoniului, pentru că Cetatea e pe lista monumentelor UNESCO.

"În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii Institutului Naţional al Patrimoniului, un specialist în domeniul restaurării şi conservării monumentelor istorice se va deplasa la Sighişoara pentru efectuarea unei expertize tehnice, urmând ca porţiunea căzută să fie refăcută în regim de urgenţă. Menţionăm faptul că, din documentaţia istorică existentă - planuri ale cetăţii din anul 1.750 - rezultă că, în zona prăbuşirii zidului de incintă, în vechime, au avut loc alunecări de teren, iar lucrările edilitare de refacere au fost efectuate în anul 1858", a arătat municipalitatea, într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel