Certificat de vaccinare. Comisarul pentru Justiţie, Didier Reynders, lămuriri după întrebările Mariei Grapini

Maria Grapini
Maria Grapini

Eurodeputatul Maria Grapini a cerut clarificări Comisiei Europene pe tema certificatului de vaccinare. 

Europarlamentarul PPU (s-l), Maria Grapini, împreună cu zece colegi din PE, din mai multe grupuri politice, a adresat Comisiei Europene o întrebare cu solicitare de răspuns scris pe tema controversatei propuneri privind certificatul de vaccinare al UE.

Potrivit eurodeputaţilor semnatari, propunerea Comisiei privind introducerea unui certificat de vaccinare prevede o abordare comună faţă de reducerea restricţiilor de deplasare şi reorganizarea turismului în UE.



În context, aceştia au adresat, punctual, următoarea întrebare Comisiei Europene:



Cum va asigura Comisia tratamentul egal al persoanelor cu reşedinţa în UE care au fost vaccinate şi al celor care nu au fost încă vaccinate, cel puţin până când vaccinul va deveni liber disponibil tuturor?

În răspunsul său, comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, a precizat că pentru a permite exercitarea liberei circulaţii în UE şi pentru a se asigura că persoanele care nu sunt vaccinate nu vor face obiectul unor discriminări, propunerea Comisiei acoperă trei tipuri diferite de certificate privind COVID-19: o adeverinţă de vaccinare, o adeverinţă de testare şi o adeverinţă de vindecare.

Astfel, un număr cât mai mare cu putinţă de persoane ar trebui să poată obţine un certificat digital verde înainte de a călători în UE, a mai spus Reynders care a adăugat că, în plus, Comisia a afirmat în mod clar că deţinerea unui certificat digital verde, în special a unei adeverinţe de vaccinare, nu ar trebui să fie o condiţie prealabilă pentru exercitarea liberei circulaţii.

"Persoanele care nu sunt vaccinate, de exemplu din motive medicale, deoarece nu fac parte din grupul-ţintă pentru care vaccinul este recomandat în prezent, cum ar fi copiii, sau deoarece nu au avut încă posibilitatea sau nu doresc să fie vaccinate, trebuie să îşi poată exercita în continuare dreptul fundamental la liberă circulaţie, dacă este necesar, sub rezerva unor limitări, cum ar fi testarea obligatorie şi carantina/autoizolarea", a mai precizat, în răspunsul său, comisarul european pentru Justiţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel